Les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen al 46 % i Menorca entra en prealerta per sequera A Menorca ha estat un mes molt humit amb 109,3 l/m2 quan la mitjana històrica és de 56,9 l/m2

 

Les reserves hídriques de les Illes Balears es mantenen al 46 % el mes de setembre, el mateix percentatge que el mes anterior i un punt percentual menys que el mes de setembre de l’any passat. Per illes, Formentera passa del 37% al 57% i Menorca guanya sis punts percentuals, situant-se al 49%. Mallorca, en canvi, es manté al 46% i Eivissa baixa dos punts, situant-se al 47%.

Pel que fa a les Unitats de Demanda (UD), dues més entren en prealerta per sequera: Menorca i Palma-Alcúdia. D’aquesta manera, ja hi ha 9 UD en prealerta i només una (Tramuntana Sud) en escenari de normalitat.

En relació a les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), indiquen que en el conjunt de les Illes Balears, setembre ha estat un mes humit amb un registre de 74,9 l/m2, per sobre de la mitjana històrica (60 l/m2). La situació per illes, però, ha estat dispar. Així, a Menorca ha estat un mes molt humit amb 109,3 l/m2 quan la mitjana històrica és de 56,9 l/m2. Eivissa, amb 119,8 l/m2, també supera amb escreix la mitjana històrica, de 57,8 l/m2. A Mallorca, en canvi, ha estat un mes normal pel que fa a precipitacions amb 65,9 l/m2 quan la mitjana històrica és de 61,6 l/m2.

El percentatge de precipitació interanual en el conjunt de les Illes Balears és un 8% superior a la mitjana històrica. A les Pitiüses, ho ha estat un 40%; a Menorca, un 23%; i, a Mallorca, un 3%. Pel que fa a les temperatures, ha estat un mes molt càlid.

Tot i que durant el mes de setembre s’han produït episodis de precipitació notable, aquests han estat torrencials i, per tant, bona part de l’aigua de pluja s’ha escolat directament a la mar.

Davant l’escenari de prealerta de sequera pràcticament generalitzat, la direcció general de Recursos Hídrics ha convocat, aquest passat dimarts, el Comitè tècnic de sequera per a informar de la situació de les reserves hídriques als seus membres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.