Neix Lletres Compartides, un espai literari comú entre els territoris de parla catalana La Xarxa de Biblioteques de Menorca és col·laboradora d’un programa que promou i fomenta la literatura catalana i l’intercanvi dels seus autors

Llucia Palliser Santacana

La Xarxa de Biblioteques de Menorca col·labora amb el programa «Lletres Compartides», que organitzen la Institució de les Lletres Catalanes, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Mallorca Literària, l’Institut Menorquí d’Estudis i el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, i que té per objecte consolidar un espai literari comú entre els diversos territoris de parla catalana i fomentar el coneixement i l’intercanvi dels seus autors.

Per impulsar el reconeixement social de les lletres catalanes i donar la màxima projecció pública als seus escriptors, ‘Lletres Compartides’ ha programat accions i activitats literàries a Balears, Catalunya i València. Entre elles, destaquen les visites d’autors d’uns territoris als altres de manera esglaonada entre els mesos d’octubre i desembre.

Carlos Minuchin (Maó, 1986), Mònica Ortega (Maó, 1973), Llucia Palliser (Maó, 1986) i Josep Pons (Maó, 1971) seran els representants menorquins i podran presentar les seves creacions a biblioteques, escoles i festivals de la resta de territoris participants.

Els autors que visitaran Menorca, per la seva banda, seran Carles Cano (autor de literatura infantil i juvenil del País Valencià), Joan Todó (autor d’obra de poesia i narrativa del Principat) i Anna Moner (autora de narrativa del País Valencià).

Carles Cano és escriptor, professor, contacontes, dramaturg i poeta i visitarà Menorca els pròxims 26, 27 i 28 d’octubre. Va iniciar la seva carrera com a autor de literatura infantil als anys vuitanta i actualment es dedica a la poesia visual.

Joan Todó és escriptor i traductor. És col·laborador habitual a les revistes literàries i en l’actualitat és crític literari a l’Avenç. Visitarà Menorca el 9, 10 i 11 de novembre.

Finalment, la valenciana Anna Moner és artista plàstica i escriptora. Ha participat en exposicions col·lectives creant peces artístiques i textos. També ha col·laborat a mitjans de comunicació i actualment coordina l’Institut d’Humanitats i Patrimoni de la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. Visitarà Menorca els dies 23,24 i 25 de novembre.

Els tres autors tindran programades diferents activitats en la seva estada de tres dies i també podran relacionar-se amb autors locals gràcies a la col·laboració de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

La Xarxa de Biblioteques de Menorca acollirà les següents trobades i xerrades amb els tres autors:

Carles Cano serà a la Biblioteca Pública de Sant Lluís el 27 d’octubre, a les 18.30 h., i a la Biblioteca Pública d’Alaior dia 28 d’octubre, a les 18.30 h.

Joan Todó visitarà la Biblioteca Pública de Maó el 10 de novembre, a les 19 h., i la Biblioteca Pública de Ciutadella dia 11, a les 20 h.

Anna Moner serà a la Biblioteca Pública de Maó dia 24 de novembre, a les 19 h., i es reunirà amb els membres del Club de Lectura de la Biblioteca Pública de Ferreries per comentar l’obra El retorn de l’hongarès, dia 25, a les 19 h.

D’altra banda, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana organitzarà les trobades entre els escriptors de cada territori i els autors que els visiten, a fi de reforçar el coneixement i la relació entre tots els escriptors i escriptores en llengua catalana i crear un espai de diàleg i debat, a més de facilitar els llaços d’amistat i col·laboració que poden donar un impuls important al conjunt de la nostra literatura.

A Menorca, les trobades a les quals estan convidades totes les persones que escriuen, hagin o no publicat llibres, seran les següents: amb Carles Cano, que estarà acompanyat per Carme Cloquells, dia 26 d’octubre; amb Joan Todó, dia 9 de novembre, acompanyat per Llucia Palliser; amb Anna Moner, el 23 de novembre, també acompanyada per Llucia Palliser. Totes les trobades tindran lloc a les 19.30 h. a la Sala de Convencions des Mercadal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.