Tres obres de les 158 presentades passen a ser finalistes a la XLVII edició del Premi Born 2022 De les 3 obres que el jurat ha considerat que puguin optar al guardó, dues són escrites en català i una en castellà.

 

Drets humans, El Gos i Biosapiens són els títols de les 3 obres que el jurat de la XLVII edició del Premi Born ha considerat per optar a ser guanyadores del certamen d’enguany. El premi està dotat amb 14.000 euros i amb l’edició de l’obra en les quatre llengües oficials de l’Estat Espanyol.

Aquesta va ser la conclusió a la qual va arribar el jurat el passat dissabte, dia 8, en què es van reunir per triar les finalistes d’entre els 158 textos que s’han presentat a aquesta edició. El jurat ha estat format per Denise Duncan, actriu, productora, dramaturga i directora d’escena; Laurent Gallardo, professor d’estudis hispànics i catalans a la Universitat Grenoble Alps; Laura Pons, actriu de teatre, cinema i televisió; Josep R. Cerdà, director gerent del Teatre Principal de Palma, dramaturg, director teatral, gestor cultural i professor de llengua i literatura; i Jaume Gomila, filòleg, professor i gestor cultural, amb un grau en Música i Teatre i un postgrau en estudis literaris per la Universitat de Barcelona.

En el decurs de l’acte de lliurament, que se celebrarà a partir de les 21h del dia 22 d’octubre al Teatre des Born, es revelarà el títol de l’obra guanyadora i la seva autoria. Abans de l’acte d’entrega del Premi Born es representarà l’obra El desmoronamiento de la ternura, de Luisma Soriano, Premi Born 2021.

Abans, però tindran llocs els següents esdeveniments lligats al Premi Born de Teatre 2022:

  • Divendres, 14. A partir les 20h es farà la lectura dramatitzada de l’obra guanyadora de 2020, El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc, de Josep Maria Miró. Serà a la sala Jeroni Marquès del Cercle Artístic i anirà a càrrec de l’actor Jordi Odrí.

  • Dissabte, 15. Representació de l’obra infantil Contes de colors, a càrrec de Maribel Silvent i Silvia Vivó al Teatre de Sant Miquel. L’entrada tindrà un preu de 5€ i es podrà adquirir una hora abans de la funció, que serà a les 18h, a la taquilla.

  • Dimecres, 19. Al teatre de l’institut Josep Maria Quadrado, assaig obert de l’obra Es mi fiesta y lloraré si quiero, de la companyia Tripabajo, guanyadora de la VIII Residència de Creació Teatral Premi Born 2022. Serà a partir de les 20h.

  • Dijous, 20. A les 20h, tindrà lloc el grup de lectura de l’obra guanyadora del Premi Born 2021, El desmoronamiento de la ternura, amb la presència de l’autor, Luisma Soriano. Serà a la sala Jeroni Marquès del Cercle Artístic.

  • Divendres, 21. També a la sala Jeroni Marquès, a partir de les 20h, es farà la presentació de l’obra guanyadora de la XLVI edició del Premi Born 2021, El desmoronamiento de la ternura, en les quatre llengües oficials de l’Estat espanyol. Posteriorment, l’autor de la mateixa, Luisma Soriano, oferirà una conferència sobre el procés de creació de l’obra.

  • Dissabte, 22. A les 21h, acte de lliurament de la XLVII edició del Premi Born al Teatre des Born. Es representarà l’obra guanyadora de la XLVI edició del Premi Born 2021, El desmoronamiento de la ternura, a càrrec de Plataforma Conectada/Cia. Ferroviaria. Les entrades es poden comprar al mateix teatre, en horari de taquilla.

A banda dels actes previstos, qualsevol persona que vulgui col·laborar econòmicament, és a temps de fer la seva aportació a la campanya de micro mecenatge Crec en el Premi Born, a través del web www.crecenelpremiborn.com

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.