Alaior concedeix dues llicències més a la 2a Fase del Polígon mentre segueix esperant el permís del Consell per l’electrificació definitiva Cal recordar que la falta de connexió elèctrica va impossibilitar l’atorgament de llicències del 2010 fins el 2020

L’Ajuntament d’Alaior ha concedit dues llicències més a la 2a Fase del Polígon Industrial d’Alaior per a la construcció de dues naus industrials, gràcies a la solució tècnica per poder donar llicències provisionals acordada a principis de legislatura.
Encara que estigui pendent el projecte d’electrificació de la segona fase del polígon, les empreses interessades poden obtenir la llicencia d’obres a més del document de final d’obra i la corresponent llicència d’activitat.

Cal recordar que la falta de connexió elèctrica va impossibilitar l’atorgament de llicències del 2010 fins el 2020, quan després d’un ardu treball tècnic, es va trobar la manera de poder-les donar.
En aquest sentit, l’Ajuntament d’Alaior desitja que el Consell resolgui d’una vegada per totes el projecte per a l’electrificació de l’ampliació del polígon industrial La Trotxa.
Recordem que el projecte inicial per l’electrificació va entrar al Consell Insular de Menorca l’any 2017, ara ja fa cinc anys. El projecte va obtenir l’interès general del Consell al gener de 2021 i ara falta la llicencia d’obra definitiva, un tràmit bàsic per acabar de donar una solució per a les 75 parcel·les d’ús industrial que té la nova fase del polígon.

José Luis Benejam, batle d’Alaior, ha recordat que el llarg retràs en la tramitació d’aquesta llicencia suposarà un greu encariment del projecte, valorat inicialment en 1,8 milions d’euros, dels quals, l’Ajuntament n’assumeix el 50% «Des del primer moment hem donat tot el suport possible al desenvolupament industrial i comercial del poble, que repercuteix sens dubte a crear més llocs de feina i a impulsar l’economia municipal, però aquest retard provocarà un increment pressupostari del projecte, del qual les altres administracions han de ser molt conscients», remarca el batle.
Benejam ha recordat també que la solució trobada per l’Ajuntament ha possibilitat que es segueixin concedint llicencies, però el fet clau que farà donar una gran empenta al Polígon Industrial, és l’electrificació definitiva. «Diverses empreses han invertit per comprar parcel·les i desenvolupar grans projectes, però volen la seguretat de la llicència d’electrificació. No podem esperar més», ha conclòs José Luis Benejam.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.