Balearia, Ciutadella - Barcelona Advertisement

La XVII Fira del Llibre en Català, testimoni del realisme màgic de Pau Faner La Trup, juntament amb els actors Neus Cortès i Josep Mercadal -qui també dirigirà l’obra-, portaran a terme la dramatització 1972, una adaptació basada en el recull de contes de l’escriptor

Miriam Triay. Eliris.cat – Demà, 15 d’octubre, en el context de la XVII Fira del Llibre en Català que ha començat avui matí, el reconegut filòleg ciutadellenc, Pau Faner, considerat un dels narradors més celebres de les lletres menorquines, veurà representada la seva primera obra, Contes menorquins (1972). Amb motiu del 50è aniversari de la publicació prima de Faner, la companyia teatral, La Trup, juntament amb els actors Neus Cortès i Josep Mercadal -qui també dirigirà l’obra-, portaran a terme la dramatització 1972, una adaptació basada en el recull de contes de l’escriptor.

A les 20:30h del dia de demà, a la plaça de la Constitució de Maó, i com a cloenda dels actes de dissabte, i de la fira en general, el municipi serà testimoni de com cobra vida la Menorca màgica de Faner. De com eren els inicis de l’autor que, des de llavors, i 50 anys més tard, ha evolucionat i avançat en la seva trajectòria literària.

Així mateix, els assistents també podran xalar amb la professionalitat dels dos actors que ens acompanyaran, i que donaran vida a les paraules de l’escriptor. La mallorquina Neus Cortès, amb una trajectòria àmplia d’actuació al darrere, sobretot coneguda per aparèixer en els films Noctem (2017), Retorno (2018) o Como todas las mañanas (2013). I el ciutadellenc, Josep Mercadal, que ha sigut premiat en diverses ocasions durant la seva trajectòria teatral, és membre de la companyia La Trump, professor de teatre, i ha dramatitzat altres obres com el poemari Replec de Bep Joan Casasnovas.

De la mà d’aquests tres professionals tant en les lletres, com en l’escenari, arriba demà 1972. Un homenatge al mig segle de Contes menorquins, i una altra manera de mostrar al públic, de forma més directa, com és el realisme màgic de Pau Faner.

Carpeta Ciutadana CIME
Plataforma per la Llengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.