El conseller Miquel Company es reuneix amb PIME Menorca per explicar les possibilitats de finançament per a pimes Les pimes poden optar al 60 % de les convocatòries obertes finançades amb fons europeus

 

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company i el director de l’Oficina de Planificació i Coordinació d’Inversions Estratègiques (OIE), Joan Carrió, es reuneixen amb el president de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca (PIME Menorca), Justo Saura i la secretària general, María García, a la seu de la patronal per explicar les possibilitats de finançament per a pimes amb fons europeus. A més, Company i Carrió han recordat els serveis exclusius per a pimes que el Govern de les Illes Balears ha reforçat amb l’allau de convocatòries que van arribant durant aquest segon semestre de l’any.

Convocatòries pimes

Company ha informat a les pimes associades a la patronal que “les empreses poden optar al 60 % de les convocatòries obertes” i per tant “ens trobam en un moment clau, ja que el nombre d’empreses que han rebut fons europeus, 1.000 empreses a dia 30 de juny, augmenta exponencialment.”

Algunes de les convocatòria que ja han arribat a les empreses són el Kit digital, el programa UNICO banda ampla, la convocatòria MOVES III, les ajudes per a la reconversió de flotes de transport de viatgers i mercaderies o els incentius per a l’autoconsum energètic.

Durant la reunió s’ha explicat en detall que actualment existeixen 24 convocatòries obertes a les quals es poden presentar les empreses (12 autonòmiques i 12 estatals) per un valor total de 2.115 milions d’euros en ajudes públiques. Aquestes convocatòries afecten a diferents sectors com: la transició energètica i la mobilitat sostenible, l’educació, l’ocupació, la cultura i els esports, el medi ambient, l’agricultura i la pesca, la digitalització i les tecnologies i la R+d+i.

D’altra banda, a nivell estatal s’ha avançat que està previst que surtin 24 convocatòries dirigides a empreses (12 autonòmiques i 14 estatals). “Més del 50 % de les futures convocatòries tenen com a destinatari final el sector empresarial per valor de 109 milions d’euros”, ha dit el director de l’OIE.

Suport a pimes

Amb la finalitat que les convocatòries arribin al teixit empresarial de l’arxipèlag i, especialment, a les pimes, des del Govern de les Illes Balears s’ha reforçat el servei a pimes de l’OIE en el qual s’ofereix el suport per a l’enfocament i orientació dels projectes, un canal de comunicació exclusiu per a pimes, una plataforma web d’ajudes a empreses (PAE), un butlletí informatiu quinzenal anomenat Espai OIE, la publicació de les previsions de convocatòries d’ajudes, la difusió diària d’aquestes i els seminaris oberts sobre fons europeus per a empreses.

Des de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, juntament amb la OIE, s’han establert meses estables de treball amb les patronals de les Illes, Confederació d’Associacions Empresarials de les Balears (CAEB) i la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Balears (PIMEB) per coordinar els serveis que s’ofereixen des de l’OIE i recollir l’opinió del sector empresarial balear. A més, des d’aquest mes d’octubre s’imparteixen cicles formatius i informatius per a pimes sobre fons europeus Next Generation EU. Tota la informació es pot trobar al portal web www.oie.caib.es.

Assignació i execució

Per finalitzar la reunió s’ha fet un repàs de les darreres dades obtingudes a dia 31 d’agost, en què es destaca que l’assignació a les Illes Balears de fons Next Generation EU és de 1.510 milions d’euros i que un 46,75 % de l’execució ja s’ha iniciat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.