Sánchez, Scholz i Costa reiteren la “gran importància” d’interconnexions energètiques com el Midcat Els tres caps de govern reafirmen el suport "indestructible" a Ucraïna

 

ACN Barcelona – Pedro Sánchez, Olaf Scholz i Antonio Costa han reiterat aquest divendres la “gran importància” d’accelerar la construcció d’interconnectors energètics dins la UE, inclosos “corredors de gas aptes per transportar hidrogen renovable” com per exemple el Midcat. El president espanyol, el canceller alemany i el primer ministre portuguès ho han afirmat en el marc d’una reunió tripartida aquesta tarda a Berlin. Els tres han acordat que faran un “seguiment conjunt” de la qüestió, davant l’oposició que manté el govern francès. D’altra banda, en el marc de la reunió els tres caps de govern han reafirmat el suport “indestructible” a Ucraïna “durant el temps que sigui necessari”.

Els tres mandataris també han abordat qüestions relacionades amb la pròxima reunió del Consell Europeu, que se celebrarà el 20 i el 21 d’octubre, concretament la “guerra d’agressió russa” contra Ucraïna, l’energia, l’economia i el canvi climàtic.

A més, han coincidit en la importància de donar respostes “europees comunes i urgents” als “desafiaments” derivats dels preus de l’energia. En aquest sentit han coincidit en el fet que l’EU Green Deal és “essencial” per combatre el canvi climàtic i accelerar la transició cap a una economia lliure de CO2 abans del 2050.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.