Atenció Primaria de Menorca es reforça amb tres equips de metgesses de família i infermeres

Durant aquets mes d’octubre, Atenció Primària de Menorca s’ha reforçat amb tres noves unitats assistencials, formades per una metgessa de família i una infermera. Aquest increment de la plantilla forma part del paquet de mesures del Pla Especial de Reactivació de l’Àrea de Salut de Menorca, anunciades el passat mes d’abril, i s’emmarquen en l’estratègia de la Conselleria de Salut per potenciar l’atenció primària en tant que és el nivell assistencial més proper als ciutadans i on cal resoldre o orientar la gran majoria dels problemes de salut de la població.

Les noves incorporacions ja s’han fet efectives als centres de salut Canal Salat i Es Banyer i a la Unitat Bàsica de Salut Sant Lluís. La doctora Núria Pons és la nova metgessa del centre de salut de Ponent, que amb aquesta incorporació augmenta les consultes de família de 14 a 15. La metgessa assignada as Banyer és Carol Carillo —es passa de 7 a 8 facultatius que atenen els usuaris d’Alaior, es Mercadal, Fornells i Cala en Porter— mentre que la UBS Sant Lluís, amb la incorporació de la doctora Jazzo Utax, compta ara amb quatre equips assistencials.

El nou equip de Sant Lluís també ha fet possible que una metgessa i una infermera que fins ara compartien jornada amb es Castell puguin fer tota la seva activitat assistencial en aquesta darrera població, de manera que es podrà ampliar la seva agenda de cites.

Segons explica el director d’Atenció Primària, Txema Coll, «es tracta de canvis que permetran millorar l’accessibilitat dels usuaris al seu metge i infermer de capçalera a la vegada que es redueix la pressió assistencial dels professionals en aquests centres».

Per altra banda, aquest mes s’han reprès les consultes en horari de capvespre al centre de salut Verge del Toro (el dimarts, dimecres i dijous), i a la UBS Es Castell (el dimarts). A Cala en Porter, el consultori amplia l’horari d’obertura a tot el matí del divendres (8 a 15 hores).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.