L’Ajuntament d’Alaior treu a licitació el servei de l’escoleta 0-3 anys amb importants millores

L’Ajuntament d’Alaior ha tret a licitació un dels serveis més importants que es presten al municipi, el del servei públic de primer cicle d’educació infantil, l’escoleta 0-3 anys d’Es Pouet, amb millores rellevants.

Cal recordar que els plecs de preinscripcions tècniques que regeixen la licitació foren aprovats per unanimitat per tota la corporació municipal, al plenari celebrat el 13 d’octubre.

Així mateix, al plenari passat també es va aprovar una modificació de crèdit per poder garantir la gratuïtat del curs 2-3 anys a Alaior. Com el conveni a partir del qual el Govern de les Illes Balears i el Consell Insular han d’aportar els fons econòmics no està signat, ha estat l’Ajuntament qui ha avançat els diners, 70.000 euros, per sufragar el servei fins a final d’any, perquè les mestres i el personal puguin cobrar.

En aquest sentit, entre les millores destacables en la nova licitació es troba que en la puntuació final per escollir l’empresa que guanyi el concurs, es valorarà molt més el pla pedagògic que es presenti, així com l’experiència de les treballadores, i es donarà menys importància a l’oferta econòmica.

Concretament, la millor oferta econòmica es puntua fins a 25 punts, mentre que els criteris pel que fa al projecte educatiu, innovació pedagògica o la proposta de projecte d’activitats del centre amb altres agents sumen fins a 45 punts.

Així mateix, remarcar que s’ha actualitzat l’estudi econòmic municipal sobre el servei per actualitzar-lo als valors dels costos de mercats actuals, i l’Ajuntament, en comparació a l’última licitació, aportarà 163.484 euros més anuals. Un fet clau per tirar endavant el servei.

La línia educativa pròpia de l’Escola Infantil Es Pouet es configura a partir dels següents trets característics comuns a tots els seus centres: servei educatiu

Ajuntament d’Alaior

Carrer Major, 11, Alaior. 07730 Menorca (Illes Balears). Tel. 971 37 10 02. Fax: 971 37 29 58

Alaior, 21 d’octubre 2022

page2image59809504 page2image59812832

inclusiu i preventiu; període d’acollida i adaptació al centre; alimentació saludable i de proximitat, amb servei de menjador; formació permanent del personal; innovació i millora. La imatge d’infant en la qual es fonamenta la línia educativa del centre és la de l’infant capaç i competent. Prenent aquesta línia com a marc general de referència, el centre concreta, mitjançant el seu projecte, els trets d’identitat i els principis que marquen l’acció educativa en funció de la seva realitat i el context més pròxim.

El servei educatiu inclou els serveis d’acollida de matí i el general, i els complementaris, que són servei de guarda, de menjador, servei d’estiu, Nadal i Pasqua.

El bon ritme de matriculació fa que el curs es comenci amb vuit aules, com es descriu als plecs, i que arribi a final d’any amb 10 aules obertes.

Tiago Reurer, regidor d’Educació destaca que «l’etapa 0-3 anys és possiblement una de les més importants, tots els professionals la consideren essencial per detectar de forma precoç possibles necessitats especials, i així corregir-les. Per aquest motiu, s’ha treballat molt, i ja en l’anterior licitació en fer uns bons plecs que arrepleguin totes les necessitats tant de les famílies com de les professores».

El preu de sortida a licitació és de 582.518 € anuals, per quatre anys, amb dos possibles anys de pròrroga. En total, els 4 anys +2 sumen 2.718.419 euros pel contracte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.