Set Hotels reforma l’hotel Seth Port Ciutadella per contribuir a la sostenibilitat i la circularitat de l’illa de Menorca Es durà a terme entre els mesos de novembre i març

La cadena menorquina Set Hotels reformarà aquest hivern l’emblemàtic hotel Seth Port Ciutadella de 4 estrelles superior. La reforma consta d´un ambiciós projecte d´interiorisme així com una millora en les instal·lacions per convertir-lo en un dels hotels més eficients i sostenibles de Menorca.

Set Hotels, propietària de l’immoble, ha confeccionat juntament amb l’estudi d’interiorisme de Mercè Borrell un projecte de reconceptualització per canviar l’interior i la imatge de l’hotel. El resultat serà un hotel modern de tall mediterrani que comptarà amb 94 habitacions, 18 de les quals seran suites.

La reforma de l’hotel es durà a terme entre els mesos de novembre i març, ja que l’empresa té previst inaugurar la temporada el dia 1 d’abril.

Millores de la sostenibilitat i circularitat

El canvi més gran es produirà en termes de sostenibilitat i circularitat, ja que l’empresa aposta per grans millores a les instal·lacions i els sistemes que permetran convertir el Seth Port Ciutadella en un dels hotels més eficients i sostenibles de Menorca.

Totes les accions de millora seran dutes a terme per empreses menorquines, seguint l’estela del projecte Compromesos de Set Hotels, que té per objectiu el desenvolupament social i econòmic de Menorca.

Set Hotels ha instal·lat recentment, com a part del projecte, un total de 280 panells fotovoltaics amb una potència de 100KW. El 26% de l’energia consumida per l’hotel ja és d’origen fotovoltaic. Amb això es deixen d’emetre 52.713 tones de CO2 a l’any, cosa que equivaldria a plantar 3.316 arbres.

A més, s’hi instal·larà un sistema de reutilització d’aigües grises per reduir el consum d’aigua de l’hotel. Es podrà reutilitzar fins a un 30% de l’aigua de les dutxes i els lavabos, que es destinarà al dipòsit dels vàters.

L’hotel comptarà amb un sistema de monitorització de les instal·lacions que permetrà tenir un control absolut dels consums de l’hotel, per, entre altres coses, regular les temperatures de les calderes, els aires, ajustar els consums, detectar fuites d’aigua, etc. .
A més, s’instal·larà un sistema d’osmosi centralitzat que permetrà estalviar una gran quantitat d’envasos d’un sol ús.
Com a empresa menorquina, conscient del problema de l’aigua a l’illa, la cadena ha decidit substituir totes les banyeres que hi ha actualment per dutxes, cosa que, juntament amb la informació disponible per al client, permetrà reduir el consum d’aigua i sensibilitzar la clientela del ús responsable de la mateixa.

S’instal·laran carregadors elèctrics per a cotxes al pàrquing de l’hotel que ajudaran a fomentar la mobilitat elèctrica entre els visitants.

Finalment, totes les habitacions estaran lliures de plàstics d’un sol ús. Tots els productes d’un sol ús que hi hagi seran reciclables i biodegradables.

Set Hotels intenta millorar dia a dia el seu producte intentant contribuir a fer que Menorca sigui la destinació de qualitat que es mereix. Per això l’empresa té entre els seus objectius millorar el seu impacte social i ambiental, optimitzant els processos als seus 9 hotels, situats tots a Menorca. Aquests esforços s’engloben dins del projecte Green Seth de turisme sostenible, pioner a l’illa.

EN DADES
● 280 panells fotovoltaics.
● 26%  de l’energia autoproduïda.
● 53.000 tones de CO2 menys a l’atmosfera. El mateix que plantar més de 3.000 arbres.
● Reaprofitament del 30% de l’aigua de dutxes i aixetes.
● Gran estalvi de productes d’un sol ús.
● Habitacions lliures de plàstic.
● Proveïdors locals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.