De la Concha celebra el gran èxit de la I Fira del formatge DOP Mahón-Menorca i aposta per seguir valoritzant-lo La consellera ha dit que "el futur del formatge està molt lligat al del camp", i ha destacat la gran oportunitat que seran tant la nova PAC com el pla Provilac per al sector de l'illa

La consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, ha celebrat  el gran èxit de la I Fira del Formatge DOP Mahón-Menorca, que ha visitat en els seus primers dos dies, i ha animat el sector de l’illa a seguir valoritzant aquest producte de màxima qualitat.

D’altra banda, la consellera ha assegurat que el sector està “en un moment de molta esperança” perquè “han decidit fer feina conjunta”, i ha destacat la importància del Pla Provilac cara al futur, amb el qual ja s’ha aconseguit pujar el preu que es paga per la llet 14 cèntims per litre, i que planteja una major valorització de tots els derivats lactis per donar més viabilitat al camp menorquí.

De la Concha ha valorat molt positivament que s’estiguin cercant noves formes de comercialització i presentació: “Crec que estan en un moment de gran oportunitat, i que el futur del formatge a Menorca està molt lligat al futur del seu camp”, ha dit. En aquest sentit, la consellera ha encoratjat el sector a “seguir així, a innovar, i aprofitar l’onada d’esperança i de noves idees que hi ha”.

Per últim, i en relació a la qualitat d’aquests formatges DOP, la consellera ha dit “que se’ls ha de posar on correspon, perquè són absolutament excel·lents”, i ha afegit que la nova PAC ajudarà molt els productors “perquè Menorca es veurà molt beneficiada” i “és un gran moment per incorporar-se”. Cal recordar que, de mitjana, a Menorca es rebrà fins a un 63% més que amb l’actual PAC en l’ajuda bàsica a la renda pagesa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.