Neteja del port de Ciutadella amb sorprenents troballes Unes 60 persones de la mà del Club Nàutic realitzen la tradicional neteja marina del port

Pneumàtics, bòtils, ferros i ferralla, soles de sabata, plàstics i fins i tot un carro de super són els residus trets de la mar en la jornada de neteja organitzada aquest dissabte per la secció de submarinisme del Club Nàutic Ciutadella.
A la neteja i van participar un grup de 60 persones, entre 40 submarinistes i uns 20 voluntaris. Van col.laborar Servisub, Amics de la Mar amb el llaüt Maria Glòria, la secció de caiac del club i persones sensibilitzades amb el medi ambient. Tot açò en una jornada que va tornar a deixar en evidència la manca de sensibilització que hi ha encara entre una part, de cada vegada més petita açò sí, de l’ésser humà.
A més, amb el permís de Patrimoni i la presència de l’arqueòleg Octavi Pons, aquest dissabte es va recuperar una àmfora i una moneda d’època romana republicana, de possible datació entre els segles I i II A.C., de fabricació itàlica i que s’emprava pel transport de vi. La troballa serà traslladada al Museu Municipal de Ciutadella. L’àmfora feia temps que esteia detectada al port de Ciutadella i abans de que es fes malbé o fos sustreta, s’ha decidit recuperar-la, aprofitant la neteja i amb la corresponent autorització.
La jornada acabaria amb una barbacoa, amb la qual Es Nàutic va convidar a tots els participants.

One Comment on “Neteja del port de Ciutadella amb sorprenents troballes Unes 60 persones de la mà del Club Nàutic realitzen la tradicional neteja marina del port

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca