Masia La Sala Negre Un vi vegà amb un cupatge d’Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon i Garnatxa Negra

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi negre amb una excel·lent relació qualitat preu. Es tracta del Masia La Sala Negre, dels cellers Masia Vallformosa, coneguts pels seus caves. Estan davant un vi negre jove amb tres mesos de criança i amb un cupatge d’Ull de Llebre, Cabernet Sauvignon i Garnatxa Negra, que lo dóna aquest tast únic. És un vi vegà i pertany al la DO Penedès.

Nota de tast

Aspecte: Vermell cirera picota amb ribet violaci.

Nas: Aromes a fruites vermelles madures amb tocs lleugers de fruita confitada i confitura de more

Boca:  Sàvia conjunció d’acidesa, estructura i dolçor que li confereixen les tres varietat elegides pel cupatge.

Maridatge

Carn de bou a la brasa. Restaurant Berton a Bilbao. Foto: Bep Al·lès©

Recomanat per a tot tipus de plats lleugers, tapes, paelles, fideuàs, barbacoes i graellades.

Conill al caliu, a casa. Foto: Bep Al·lès©

És un vi ideal per acompanyar les carns blanques de conill i de pollastre amb salses lleugeres, com també si els feim al forn,  en cocotte o a la brasa. Pollastre al vi, conill amb cebes, com també les aus de caça com unes perdius amb col, uns tords amb salmí o unes guàtleres farcides de pastarral.

Plat de pernil ibèric d’aglà i pa de pagès amb tomàtiga fregada a Mr. Beps. Foto: Bep Al·lès©

Ens anirà molt bé per acompanyar un dinar o sopar informal entre amics on tots posen el seu plat. Truites de patata, taules de formatges tant de vaca com de cabra i ovella, taules d’embotits menorquins, catalans o ibèrics. Marida també amb unes braves, amb “montaditos” i amb ensalades que portin formatge de cabra i fruits secs.

Paella amb botifarró negre. Pinzell Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Paelles i fideuàs on les carns en siguin les protagonistes, des de la paella de pollastre i conill amb verdures a una fideuà de costella pelada. També li van bé les paelles mixtes de carn i marisc com la de pollastre, sípia i gambes.

Llobarro de la peixateria del Diskont fet al caliu. Foto: Bep Al·lès@

Per la seva bona relació qualitat preu és una bona opció per a una barbacoa o graellada de carn, sense deixar de banda les de peixos blaus al caliu com les sardines o els verats.

Costelles de cabrit al caliu. Foto: Bep Al·lès©

Costelles de be o de cabrit a la brasa, costelles de llom o d’agulla de porc,  hamburgueses de vedella vermella de Menorca, botifarres catalanes, com també és ideal si acompanyam aquestes carns amb verdures a la brasa acompanyades d’una salsa romesco o un all i oli de maonesa.

Si voleu saber més d’aquest vi negre molt gastronòmic i versàtil, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella, on també en descobrireu bones alternatives i vins de diferents DO.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.