Setmanari El Iris, 20 de setembre de 1947

A l’edició del 20 de setembre de 1947 a la portada es publicaven els següents temes: S’iniciava el curs escolar a Ciutadella, on la població escolar era d’uns 2.000 alumnes entre fillets i filletes, dels quals 1.400 estaven matriculats a les dues escoles nacionals graduades (Es Born i Sa Plaça), a més de les del Seminari, Col·legi Salesià, Col·legi de la Companyia de Maria i Religioses de la Consolació. Els 600 restants o bé aprenien a llegir i escriure mitjançant classes particulars, es calculava que uns 400, i els 200 restants no anaven a escola. El mestre Andreu Bosch, autor de l’article es demanava que passaria amb aquest centenars d’analfabets. També a la portada, Ramon Cavaller entrevistava al pintor nordamericà Archie Gittes.

Es parlava de la gran gernació que va acudir als funerals de Gabriel Squella.

Es retia homenatge al poeta Gumersind Riera, que marxava destinat a la província de Lleida.

Es programava pel dia 28 de setembre la primera travessia nedant al port de Ciutadella. El recorregut era entre Sa Farola i el local del Club Nàutic, llavonces suvora sa caseta de comandància.

Ciutadella havia patit una forta onada de calor i humitat. La crònica apuntava que en el moment de tancar l’edició del Setmanari El Iris el temps començava a canviar i bufava vent.

Miquel Sintes Anglada obtenia el títol d’alférez.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca