Xavi Cardell es fa amb el Trofeu Almirall Farragut


Aquest cap de setmana s’ha celebrat a la badia de Ciutadella el ja tradicional Trofeu Almirall Farragut 2022 de Creuers que a més aquest any també ha estat el Campionat de Menorca. Per diverses causes han faltat a la cita diversos barcos, uns per coincidir amb altres campionats, altres per avaries o altres causes; tot i així, deu barcos a la línia de sortida, agrupats en una sola classe. Així i després de sumar les tres proves a Ciutadella, la classificació quedava amb el Chicory de Xavi Cardell primer classificat amb 4 punts, per davant de S’AviMiki de Miquel Pons amb 8 punts i el Bon Vent de Jeroni Capella amb 10 punts, els tres creuers, amb bandera del Club Nàutic Ciutadella.

Diumenge es vivia una pugna estreta per aconseguir el Farragut i el Campionat de Menorca, després d’un dissabte anivellat. Dia radiant amb deu nusos de Sud-Est i mar pràcticament en calma, per fer una regata de recorregut costaner a virar una balisa davant de Far Nati i unes onze milles de recorregut total, regata molt ràpida encapçalada des del principi pel barco Bitxet de Toni Cavaller que arribant el primer tot i així no li va servir per guanyar la prova que se la va emportar el Chicory assegurant així el seu lideratge.

Un error en el canvi d’un Spi va deixar S’AviMiki una mica més enrere, però tot i així va aconseguir classificar-se en quarta posició i li permetia mantenir el resultat del dissabte.

Abans però de la jornada definitiva, el dissabte es va donar la sortida a la primera prova a les 15,00 amb tot just 6 nusos de vent Sud, que durant el primer tram va rolar a Sud Est, recorregut un Barlo/Sota força difícil i tàctic i especialment llarg.

Seguidament es va donar la sortida a la segona prova amb el mateix recorregut Barlo/Sota i l’al·licient que el vent es va animar una mica arribant a establir-se en deu nusos, la qual cosa va facilitar una prova molt ràpida i divertida amb l’al·licient de la quantitat de maniobres.

En finalitzar la jornada i després de compensar els temps de les dues proves la classificació seria amb Chicory primer amb 3 punts, S’AviMiki segon amb 4 punts i Bon Vent tercer amb 7 punts.

Diumenge, a l’arribada a port es va celebrar al Club un Dinar de regatistes i familiars amb un ambient molt agradable, comentant entre tots les maniobres i la satisfacció de les hores de regata navegades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca