Actes 8 Març

Tragón Verdejo 2021 Un Rueda que ens seduirà al primer glop

Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un verdejo que poc a poc s’està posicionant amb força a les cartes de restaurants com l’Aquàrium del Grup Moga.

Es tracta del Tragón Verdejo 2021, un monovarietal amb aroma afruitat que està elaborat al Celler i Vinyes Vicaral, de ceps vells a 750 metres d’alçada. Estam davant un vi refrescant ideal per al que ens queda de primavera d’hivern i gaudir-lo davant un plats de peix o marisc amb bona companyia. Pertany a la DO Rueda, a ValladolidNota de tast

Aspecte: Color groc llimona amb reflexes verdosos. Pàl·lid i elegant en copa.

Nas: Intens i ric en aromes, especialment a fruita fresca tropical com la pinya madura, cítrics i poma verda Grammy Smith, a més de les típiques notes de fenc dels verdejos.

Boca:  Fresc, equilibrat i molt fruital. Meló marina madur, albercoc, pera llimonera i notes tropicals com el litxi.

Maridatge

Mitjana de “cebón de ganado mayor” del Restaurant Mr. Beps a Cala en Blanes. Foto: Bep Al·lès©

Perfecte per a  carns blanques, plats de pasta, arrossos, peix i marisc, com també per acompanyar cuina oriental. Què tal si ens atrevim a rompre les normes i el maridam amb una mitjana de vedella al caliu?

Ravioli de mango i formatge gorgonzola de Pinzell Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Raviolis de mango i gorgonzola, tallarins negres amb salmó a la graella, macarrons amb salsa de nata i curri verd, penne a la putanesca  i llagostins tigre amb llet de coco i cúrcuma.

Pastís de verdures de Pinzell Restaurant. Foto: Bep Al·lès©

Pastís de verdures, granada d’albergínia, pastís de “cabratxo” a la donostiarra, canelons de peix, espinacs a la crema.

Volandeira a la plancha. Hotel Saratoga. Palma. Foto: Bep Al·lès©

Volandeira a la planxa, gambes vermelles en tres textures, escamarlans a la graella amb all i julivert, calamars a la romana o a l’andalusa, ortigues de mar arrebossades o tempura de llagostins.

Cloïsses amb salsa verda del restaurant Rio Oja a Bilbao. Foto: Bep Al·lès©

Escopinyes amb salsa verda, musclos gratinats al forn, escopinyes de gallet amb salsa americana, musclos de roca a la graella, navalles a la planxa o escopinyes gravades del port de Maó al Gin Xoriguer.

Caldera de llomàntol, gambes vermellesl i bou de mar cuinada a 2008. Foto: Bep Al·lès©

Caldera de llomàntol o de llagosta, caldera de rap i gambes vermelles de Ciutadella, arròs caldós de peix i marisc, paella de gambes amb espardenyes, arròs melòs de pop i costella pelada de porc negre.

Si voleu saber més d’aquest Verdejo, molt afruitat i amb un excel·lent equilibri d’acidesa, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.