El PP-Ciutadella insta l’Ajuntament de Ciutadella a complir els acords aprovats al ple de desembre de 2017 i que dediqui a Pepe Torrent Vivó una sala a Can Saura El Grup Municipal del PP presenta aquesta petició en complir-se el cinquè aniversari de la mort de Pepe Torrent Vivó al Perú

Pepe Torrent Vivó. Foto Joan Mascaró M..

El Partit Popular de Ciutadella insta l’Ajuntament a complir i aplicar els acords aprovats pel ple municipal el 21 de desembre del 2017, quan va ser aprovada per unanimitat la moció presentada pel Grup Municipal del PP, l’autora del qual va ser la regidora i avui diputada autonòmica Asunción Pons, relatius a dedicar una sala de Can Saura a l’artista pintor Pepe Torrent Vivó (Ciutadella, 1975 – Pisco, Perú, 2017).

Aquests acords consisteixen en:

1.- Dedicar a Pepe Torrent Vivó  una sala a Can Saura Miret, que formarà part dels equipaments municipals de Ciutadella, amb la col·locació d’una placa que en recordi el nom, la trajectòria artística i els compromisos amb Ciutadella.

2.- Organitzar un acte senzill, amb assistència de la família Torrent Vivó, per col·locar aquesta placa en record i homenatge a l’artista Pepe Torrent Vivó.

El Grup Municipal del Partit Popular de Ciutadella presenta aquesta petició davant de l’incompliment dels acords del ple, en complir-se el cinquè aniversari de la mort de Pepe Torrent Vivó.

En la seva intervenció, la regidora Asunción Pons va explicar que “la mort inesperada, el 26 d’octubre passat a Lima, de l’artista pintor Pepe Torrent Vivó, als 42 anys, va provocar una gran consternació i impacte a Ciutadella, que ha sentit i lamentat molt aquest dolorós fet, tant per la seva joventut com també en ser molt conegut i apreciat per la seva trajectòria artística i la seva activa participació i implicació en nombroses activitats culturals”.

A la moció, el Grup Municipal del PP va indicar que “Pepe Torrent Vivó, que va néixer a Ciutadella el 9 de gener de 1975, és fill de Carlos Torrent Campins, que va ser fundador de la Junta Municipal de Sant Joan i exerceix com a col·laborador del diari  Menorca, i la pintora Carmen Vivó Saura; i nét del recordat i prestigiós pintor José Roberto Torrent Prats (1904-1990)”.

També va exposar que “la seva activitat era la creació artística, en dedicar-se a la pintura des dels 30 anys, després d’una etapa de formació, en què va cursar estudis artístics a Maó i Barcelona. El 2008 va quedar finalista al concurs de cartells del Festival de Jazz de Menorca i el 2010 va guanyar aquest certamen. En aquella ocasió va manifestar que “en aquest cartell he expressat el silenci que per jo significa el jazz”.

Asunción Pons va destacar que “en dues ocasions Pepe Torrent Vivó va ser l’autor de les carotes de les nostres estimades festes de Sant Joan, durant el bienni que van presidir els seus cosins Simón de Olivar Vivó i Luis d’Olivar O’Neill en representació de la casa de Can Olivar de davant de l’Església”.

El 2010 va guanyar, ex aequo, juntament amb Josep Bagur Gomila, el concurs convocat per l’Ajuntament de Ciutadella per al cartell de les festes de Sant Joan amb una imatge nova que va combinar pintura i fotografia. Aquest cartell va ser descrit per Pepe Torrent Vivó com “La força del poble, que fa gran aquestes festes; simbolitza tots els moments festius i de celebració, les emocions que s’ajunten, que el poble de Ciutadella viu amb intensitat”.

Juntament amb els seus germans Alfonso i Víctor organitzava el Concurs de sons de fabiol, que se celebrava al bar Es Fabiol de la plaça des Pins, uns dies abans de les festes de Sant Joan.

“Pepe Torrent Vivó va donar a conèixer la seva obra plàstica en exposicions individuals i col·lectives. Juntament amb la seva mare, Carmen Vivó Saura, preparava noves activitats, que ara, la seva inesperada i molt sentida mort, impedeixen portar-les a terme”, va manifestar al ple del 21 de desembre de 2017 la regidora Asunción Pons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca