Von der Leyen aposta per continuar donant suport a Ucraïna malgrat la durada de la guerra: “No podem caure en la fatiga” La mandatària creu que la recuperació i el procés d'adhesió a la UE impulsaran les reformes que necessita el país

ACN Brussel·les – La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha fet una crida als diferents estats i al conjunt de la societat per continuar donant suport a Ucraïna malgrat el temps que pugui allargar-se la guerra. “No podem caure en la fatiga”, ha assenyalat la mandatària alemanya aquest dimarts, en el discurs que ha conclòs la conferència celebrada a Berlín sobre la recuperació d’Ucraïna després del conflicte. Durant la seva intervenció, Von der Leyen també ha subratllat la importància que els polítics s’impliquin de forma activa en la recuperació i ha apuntat que la reconstrucció, juntament amb el procés d’adhesió a la Unió Europea, pot ser “el catalitzador” per impulsar les reformes que necessita el país.

Per altra banda, la presidenta de l’executiu comunitari ha assegurat que Ucraïna té “tot el que necessita” per una recuperació exitosa, tot destacant la seva “resilient base econòmica”, el seu capital humà i “una gran amistat” amb la majoria de països al món.

A més de Von der Leyen, l’acte final de la conferència ha comptat amb la presència del primer ministre ucraïnès, Denys Shmyhal, i el canceller alemany, Olaf Scholz, qui ha reiterat el compromís dels països europeus de donar suport a Ucraïna “tant temps com sigui necessari”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.