CAEB Restauració: “Aquesta modificació és absurda, paguen justos per pecadors perquè l’Ajuntament no fa complir la seva pròpia normativa” La patronal no veu bé els guardes jurats a partir de les 01,30 h i assegura que "paguen justos per pecadors"

Llorenç Allès/Ciutadella – L’Associació Empresarial d’Hosteleria i Restauració de Menorca, associada a CAEB Menorca, es mostra totalment contrària a la modificació de l’ordenança, al·legant que l’Ajuntament de Ciutadella disposa ja de prou normativa per fer front als problemes que es generen al nucli antic i que, diu, són puntuals.

Quina és la seva valoració sobre la modificació de l’ordenança reguladora dels horaris dels establiments comercials del nucli antic de Ciutadella?

És absurda. Paguen justos per pecadors. L’Ajuntament, per no aplicar la normativa als locals que incompleixen, modifica l’ordenança afectant a tota la resta de locals i establiments.

Quins són els punts amb què estan d’acord, i quins els de desacord i per què?

No estem d’acord en cap dels punts de la modificació. En desacord, consideram totalment absurd posar un vigilant de seguretat que no té competències més enllà del dintell de la porta de cada local o establiment.

Consideren vostès que hi ha un problema de convivència entre establiments comercials i el veïnat del nucli antic?

Hi ha problemes puntuals que tindrien solució si l’Ajuntament apliqués la normativa existent i apliqués mà dura amb els que no compleixen.

Consideren que és una situació general, o que es produeix en punts concrets?

Com he dit abans, són situacions puntuals.

– Si és una qüestió puntual, han tingut vostès reunions, gestions o contactes amb els responsables dels establiments problemàtics, per intentar posar alguna mesura?

– Els establiments problemàtics no són associats nostres i, per tant, noltros no som ningú per intentar mediar. És l’Ajuntament qui ha de posar solucions i aplicar la normativa, és la seva obligació. Al final, per no aplicar la normativa, aquesta situació acaba afectant a la gent que no dóna problemes.

– S’han reunit vostès amb veïns del nucli antic, per intentar trobar mesures a aplicar comuns?

– No ens hem reunit amb els veïns de manera oficial. Hem tingut contactes puntuals amb veïns que ens han explicat què passa, i també amb hotels afectats. .

– Quines creuen que poden ser les mesures oportunes per millorar la convivència entre l’activitat comercial i d’oci al nucli antic amb el descans dels veïns?

– És tant senzill com aplicar la normativa actual. Si una vegada aplicada es veu que no se soluciona el problema, llavors ja arribaria el moment de cercar una altra mesura. Però modificar la normativa sense haver-la aplicada ens sembla absurd.

– Creuen que l’activitat comercial, d’oci i de restauració pot fer que el nucli antic es despobli?

– No té per a què ser així. Es pot mantenir d’una manera equilibrada. De fet, no hi ha tants problemes. Són dos o tres situacions concretes que s’haurien de solucionar aplicant la normativa. No ens val que ens diguin que no tenen prou policies. Com que ells tenen aquesta mancança, noltros hem de posar guardes jurats? És totalment absurd. Aquest personal no té autoritat damunt altres persones a la via pública. És una responsabilitat de l’Ajuntament, i han de trobar la solució a la seva falta de mitjans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.