Actes 8 Març

El último de Arganeo guanya el premi Biosfera del Menorca Doc Fest

El premi al millor curt divulgatiu de reserves de la biosfera, natura i sostenibilitat ha estat per El último de Arganeo de David Vázquez. Un retrat del jove pastor, Edilberto Rodríguez, que estudiava Forestals a Ponferrada però des de petit sempre va voler ser pastor com el seu avi. Cada any puja als corrals d’Arganeo per reconstruir-los i estar amb el seu ramat i manté encara viva la tradició oral, i es dedica a la recuperació d’un entorn natural, les seves costums i tradicions. L’últim pastor de la seva zona a la província de Lleó.

El jurat format per els documentalistes Álex Dioscórides, Magda Timoner i Carmina Balaguer han premiat aquesta peça per unanimitat per posar en valor un estil de vida susceptible a desaparèixer i que és necessari per mantenir la sostenibilitat i el vincle que l’ésser humà estableix amb la natura, a través de la força i el convenciment d’un personatge que converteix una història local en universal.

En aquesta segona edició, ha destacat per la gran qualitat i varietat estilística de les obres presentades participants com Mama de Pablo de la Chica (guanyadora del goya a Millor curt documental 2022) i TATUADO NOS OLLOS LEVAMOS O POUSO de Diana Toucedo, una de les cares més conegudes del Novo Cinema Galego. El Premi Biosfera, és un premi en col·laboració de  l’Agència Menorca Reserva de la Biosfera.

El Menorca doc fest és possible amb el patrocina de la Fundació Foment de Turisme de Menorca, Institut d’Estudis Baleàrics, Consell Insular de Menorca junt amb entitats col·laboradores i marques comercials que recolzen premis i projectes concrets en el marc del festival. Els podeu consultar a la web oficial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.