Actes 8 Març

Margalida, un viatge físic i emocional al passat, és el tret de sortida del Menorca doc fest

El llargmetratge documental MARGALIDA donarà el tret de sortida a les projecicons del cap de setmana as Mercadal. Margalida comença a Barcelona, el 1975, quan el cantautor Joan Isaac compon la seva cançó més coneguda, A Margalida. És una cançó que parla d’una dona que va desaparèixer perquè quan tenia vint-i-un anys va perdre el seu amant. “Bandera negra al cor”, era el jove anarquista Salvador Puig Antich, últim condemnat a mort per garrot a l’Espanya de Franco.

Quaranta-cinc anys més tard, Margalida asistí a un homenatge a Puig Antich, decidida a reviure la història de la seva joventut en l’Espanya Franquista i preparada per fer front als fantasmes que sempre l’han acompanyat. Actualment viu a Capdepera (Mallorca) i junt amb Francesca Mas, una de les directores del documental, presentaran el documental en el marc de la IV edició del Menorca Doc Fest.

Una història que ens situa en un moment actual, quaranta set anys després de la mort de Franco, on no tot ha canviat. L’acte conclourà amb un col·loqui posterior amb el públic, en el qual es podrà preguntar o debatre sobre les ferides de Margalida i les de tota una societat. 

Dijous 27 d’octubre a les 20 h a la Sala Multifuncional des Mercadal.

El Menorca doc fest és possible amb el patrocina de la Fundació Foment de Turisme de Menorca, Institut d’Estudis Baleàrics, Consell Insular de Menorca junt amb entitats col·laboradores i marques comercials que recolzen premis i projectes concrets en el marc del festival. Els podeu consultar a la web oficial.

TOTA LA PROGRAMACIÓ I MÉS INFORMACIÓ A www.menorcadocfest.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.