L’EPA del tercer trimestre confirma un estiu de plena ocupació a les Illes Balears, amb un màxim històric de 654.100 persones ocupades L’atur registrat a les Illes és de 40.200 persones, i suposa la major caiguda de interanual a Espanya, amb un 44,3% menys de persones aturades

 

Treballador en una tenda de Mercadona

L’ocupació del tercer trimestre de 2022 s’ha situat en 654.100 persones ocupades, segons les dades de la darrera Enquesta de Població Activa (EPA), publicada avui per l’INE. Es tracta del major registre històric de persones ocupades a les Illes Balears, segons les dades de l’EPA.

La xifra, explicada avui pel director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, suposa que en aquest tercer trimestre es registraren 43.900 persones més que fa un any, un 7,2% més. Les Balears és una de les comunitats que més ocupació han creat en aquest tercer trimestre de l’any. Front al 7,2% de les Illes Balears, l’increment de l’ocupació a Espanya va ser d’un 2,5%.

En relació al trimestre anterior, el nombre de persones ocupades s’incrementà en 41.700 persones, un 6,8% de creixement front al 0,4% estatal. D’aquesta manera, les Illes Balears encapçalen la creació d’ocupació entre el segon i tercer trimestre de l’any i un de cada 2 llocs de feina creats és d’aquesta Comunitat.

Llorenç Pou ha fet una valoració “molt positiva” de les dades, ja que no només hi ha més persones treballadores ocupades, sinó que la reactivació també està acompanyada d’una major qualitat en el treball, on la contractació indefinida creix notablement front a la contractació temporal, que segueix caient en el tercer trimestre de l’any. Entre 2019 i 2022, els llocs de feina d’assalariats indefinits s’han incrementat en 74.800 (20,4% més).

El nivell d’atur més baix des de 2007

Pel que fa a les xifres d’atur, l’EPA ha registrat que en el tercer trimestre hi ha hagut 40.200 persones desocupades, amb una reducció de 31.900 persones (el 44,3%) respecte al mateix trimestre de 2021. De fet, es tracta de la major caiguda de l’atur interanual en tota Espanya, que veu caure el registre en un 12,8%.

La reducció de l’atur a les Illes Balears en aquest tercer trimestre és la menor d’ençà 2007: cal anar 15 anys enrere per trobar una dada d’atur d’un tercer trimestre tan baixa.

La taxa d’atur, situada en el 5,8% reflecteix que l’estiu ha registrat una plena ocupació. Es tracta de la taxa d’atur més baixa a les Illes Balears des del tercer trimestre de 2007 i suposa el registre més baix d’Espanya, que presenta una taxa d’atur del 12,7% en aquest període, més del doble que a les Illes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.