Consell Insular i Consorci trameten a la Fiscalia Superior de Medi Ambient la documentació relativa a les investigacions en curs a l’Àrea de Gestió de Residus de Milà Es dona així compliment a l’acord unànime del Ple extraordinari celebrat el passat dilluns 24 d’octubre, celebrat expressament per abordar aquestes possibles incidències en l’Àrea de Gestió de Residus de Milà

Josep Juaneda, conseller de Medi Ambient

Convocada també una Junta de Govern extraordinària del Consorci de Residus i Energia per informar del curs de les investigacions i del seu trasllat a la fiscalia

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda, en representació del Consell Insular de Menorca, ha tramès a la Fiscalia Superior de Medi Ambient de les Illes Balears tota la documentació disponible fins a la data en relació amb les investigacions en curs sobre la possible presència de residus de teixits animals a la cel·la 2 de l’abocador de Milà.

Es dona així compliment a l’acord unànime del Ple extraordinari celebrat el passat dilluns 24 d’octubre, celebrat expressament per abordar aquestes possibles incidències en l’Àrea de Gestió de Residus de Milà.

En concret, a més del mateix certificat de l’acord de ple mencionat, s’ha tramès la documentació generada per la investigació realitzada per l’Agent de Medi Ambient del Consell Insular de Menorca, així com tota la documentació inclosa actualment a l’expedient obert pel Consorci de Residus i Energia.

Junta extraordinària

A banda de la tramesa a fiscalia, Juaneda, en qualitat de president del Consorci de Residus i Energia de Menorca, ha convocat una Junta de Govern extraordinària per al proper dijous 3 de novembre, amb un únic punt a l’ordre del dia centrat a informar del curs de les investigacions i de l’esmentat trasllat de documentació a la fiscalia.

Al mateix temps, s’abordaran les mesures preses fins a la data, com la millora dels protocols de control d’entrades, la instal·lació de noves càmeres de videovigilància a prop del forn incinerador i sobre l’abocador, la incorporació de noves gammes de treball a la planta de tractament mecànic-biològic per a la detecció de SANDACH i la seva derivació cap al forn incinerador; i la implantació de nous registres de comprovació de descàrrega de residus a l’abocador, que s’ha de signar tant al control de bàscula d’entrada com el personal que estigui operant a l’abocador.

A més, es valora també la implantació d’altres mesures com la possibilitat de contractar una assistència tècnica que reforci el seguiment de l’explotació de les instal·lacions. En declaracions de Josep Juaneda: «S’actuarà amb total transparència per aclarir totes les qüestions plantejades i depurar totes les responsabilitats, i al mateix temps s’implantaran totes les mesures que permetin millorar el servei».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.