El Consell Insular tramita la compra de l’edifici de Correos al centre de Maó Els 2.200 metres quadrats es destinaran a usos administratius, cívics o culturals

L’equip de govern del Consell Insular, un cop finalitzada la visita aquest divendres 28 a l’immoble del centre de Maó, ha manifestat la clara intenció d’adquirir l’edifici de Correos, que va traslladar al setembre de 2018 les seves oficines de Maó al carrer Ciutadella. La compra està prevista que es realitzi amb càrrec al pressupost del Consell Insular de 2023 i que es realitzi per menys de 1,2 milions d’euros, que segons ha indicat la consellera Gómez “tenint en compte la seva ubicació i superfície és una boníssima oportunitat”. Una vegada l’edifici sigui propietat del Consell s’haurà de definir l´ús o usos concrets que se li donarà – que podrien ser de tipus administratiu, cívic i cultural – i realitzar una important rehabilitació, degut al mal estat en que es troba que s’ha pogut veure a la visita realitzada amb les autoritats.

La presidenta del Consell Susana Mora junt amb la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local Cristina Gómez i el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera Josep Juaneda han visitat l’antic edifici de Correos amb el batle de Maó Héctor Pons i guiats per Mercedes Gomis, directora de l’oficina de Correos de Maó. L’edifici, ubicat al centre de la ciutat – carrer Bonaire cap de cantó amb carrer de l’Església – té una superfície de 2.200 metres quadrats, repartits entre planta baixa i tres plantes més, i està valorat segons la darrera taxació en 1.166.000 euros a més d’estar catalogat al Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Maó.

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha manifestat que “amb aquesta acció recuperam els edificis històrics de la nostra illa, en aquest cas de Maó, i milloram els serveis públics adreçats a la ciutadania. Aquesta és una altra manera de fer economia circular, reutilitzant i reformant edificacions ja existents per donar-los nous usos adaptats a les necessitats actuals de la societat menorquina’.

Per la seva banda, la consellera Cristina Gómez, responsable de l’Àrea del Dret a l’Habitatge i Agenda Urbana ha explicat que “aquesta adquisició ja està inclosa al Pla d’Acció de l’Agenda Urbana de Menorca (AUM), aprovat per unaminitat de tots els grups polítics del Consell Insular de Menorca el passat 12 de setembre i que segueix l’objectiu estratègic nombre 2 que és evitar la dispersió urbana i revitalitzar la ciutat existent. És molt important no deixar que el patrimoni públic acabi en mans privades i que la seva rehabilitació es pugui subvencionar amb fons europeus. Així, convidant a l’Ajuntament de Maó, com no podia ser d’una altra manera, es podria destinar a temes d’ocupació i formació, amb espais multifuncionals, de coworking o feina colaborativa, amb incubadora d’empreses i també amb participació ciutadana amb espais de feina i de trobada d’entitats del tercer sector, amb especial atenció a afavorir les anomenades noves economies, és a dir de transició ecològica i digital”.

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera Josep Juaneda ha apuntat que “l’adquisició de l’antic edifici de correus permetrà donar un millor servei públic als menorquins i menorquines, un servei més proper i accessible per la seva cèntrica ubicació i que fomentarà la vida social i econòmica en el centre de Maó”.

Per la seva banda, el batle maonés Héctor Pons ha explicat que “ja fa un temps que des de l’equip de govern de l’Ajuntament de Maó hem tractat de trobar una solució per aquest edifici històric, i evitar així que es continuïi degradant. Vam fer la petició al Consell, perquè junts poguéssim trobar la forma de fer-ho. Avui vull manifestar la meva satisfacció per la predisposició del Consell, per donar una sortida a l’edifici i per tant, per atendre les necessitats de la societat de Maó i de l’Ajuntament”. També ha apuntat que els nous usos de l’edifici generaran activitat durant tot l’any al barri. Tanmateix ha agraït especialment a la consellera Cristina Gómez la feina feta per impulsar aquesta compra.

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.