El Govern destina 20.000 euros a Can Saura per a activitats de difusió patrimonial En aquesta nova etapa, la didàctica i difusió del patrimoni ocupen un paper fonamental

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, ha visitat avui les instal·lacions de Can Saura, equipament cultural gestionat per l’Ajuntament de Ciutadella que compta amb el suport del Govern per finançar accions destinades a la difusió i didàctica dins i fora del museu, com tallers per a públic escolar i familiar, visites guiades al centre històric de Ciutadella i el projecte «Tast de cultura».

La contribució del Govern, a través de la Direcció General de Cultura, és de 20.000 euros per organitzar activitats que “impulsen el coneixement i difusió de la cultura pròpia, com a eix vertebrador de la consciència col·lectiva per conèixer, conservar i protegir el patrimoni i cultura que ens identifica”, ha expressat Company.

L’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila, i el regidor de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Andreu Cardona, han acompanyat al conseller en el recorregut de Can Saura, un projecte impulsat des de l’Ajuntament de Ciutadella, que ha de consolidar l’obertura permanent d’aquest nou equipament a l’edifici de Can Saura, amb l’objectiu que serveixi per donar a conèixer i enriquir la diversitat cultural de les Illes Balears i fomentar-ne el coneixement mutu entre illes.

Can Saura és un equipament que inclou el mateix edifici com a seu d’exposició permanent i espai de didàctica i activitats, la sala d’exposicions temporals d’El Roser i el Bastió de sa Font, on s’ubiquen el laboratori i el magatzem. Juntament amb el Museu de Menorca, té vocació de convertir-se en una institució museística de referència a l’illa.

El nou equipament, a més de les funcions de conservació i investigació que li són intrínseques, està desenvolupant un projecte didàctic molt engrescador dins la línia que ja havia marcat l’antic museu, en què els tallers didàctics eren el seu principal atractiu i la major de les seves fortaleses.

En aquesta nova etapa, la didàctica i difusió del patrimoni ocupen un paper fonamental. A través del coneixement del patrimoni cultural, tant material com immaterial, la població pot arribar a valorar els elements que conformen aquest patrimoni, i generar, en conseqüència, actituds positives de respecte que tendeixin a la seva conservació. La difusió es configura així com una eina clau per la conservació del patrimoni.

L’espai expositiu de Can Saura es divideix en dues plantes i quinze sales que permeten abordar una gran quantitat de temàtiques diferents. Des del món de la mort a la prehistòria, passant per les característiques del paisatge i l’aprofitament dels recursos a través dels oficis tradicionals, els fets del nou de juliol o el treball al camp i la ciutat. Una varietat temàtica que permet al visitant conèixer no sols la ciutat, sinó també els seus habitants al llarg de la història. Aquestes són les principals línies de treball pel que fa a la difusió patrimonial del museu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.