L’Ajuntament de Maó atorga horts urbans de Sínia Costabella i Santa Maria a 46 nous titulars

Ahir capvespre es va dur a terme l’entrega de claus de 46 horts urbans, 30 dels quals estan ubicats a Sínia Costabella i 16, a Santa Maria. La totalitat d’aquests horts són de nova adjudicació, ja que havia finalitzat el període d’ús de les persones que n’eren les anteriors titulars. Les persones beneficiàries actuals podran gaudir de la seva parcel·la durant quatre anys.

A més de les 46 adjudicacions d’aquesta convocatòria, van quedar en llista d’espera 22 persones, que obtindran la seva plaça una vegada finalitzada l’habilitació d’un nou recinte d’horts a Camí d’en Guixó.

La convocatòria es va publicar el març de 2022 i s’hi podia presentar qualsevol persona empadronada al municipi. El barem de puntuació es regia per criteris socials i econòmics, en el conjunt dels quals les persones jubilades o en situació d’atur tenien el perfil més beneficiat.

La finalitat del projecte d’horts urbans és de caràcter social i ambiental. Per una banda, pretén valoritzar zones verdes municipals en desús, convertint-les en espais productius i atracant l’àmbit rural a la ciutadania, fet que també permet fomentar la biodiversitat i millorar paisatgísticament l’entorn urbà.

Per altra banda, les persones usuàries hi troben un espai de convivència, interrelació i aprenentatge, on poden cultivar els seus propis aliments, sempre amb criteris d’agricultura ecològica.

A més, les persones beneficiaries han de complir les normes d’ús dels recintes i compten amb un assessorament professional i amb un seguiment de l’Ajuntament.

L’any 2012 es va iniciar el projecte d’horts urbans a Maó, amb les 16 parcel·les del recinte de Santa Maria. El 2015 es va obrir el nou recinte de Costabella, amb 30 horts més.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.