L’IPC a l’Estat baixa 1,6 punts a l’octubre fins al 7,3%, per la caiguda de preus de l’electricitat i del gas La inflació es modera per tercer mes consecutiu i s'allunya dels màxims de dos dígits de l'estiu

ACN Madrid – L’Índex de Preu de Consum baixa 1,6 punts l’octubre fins al 7,3%, per la caiguda de preus de l’electricitat i del gas, segons l’indicador avançat que ha publicat l’Institut Nacional d’Estadística (INE) aquest divendres. A banda del factor energètic, en aquest mes d’octubre també s’ha notat el menor increment dels preus de la roba i les sabates de la temporada d’hivern en comparació amb el mateix mes del 2021, a causa de les altes temperatures. En cas de confirmar-se aquesta dada, la inflació es moderarà per tercer mes consecutiu, després de la variació anual del 8,9% marcada el setembre i del 10,4% de l’agost. El màxim de l’any es va marcar al juliol (10,8%), després de més d’un any d’escalada de preus continuada.

Així doncs, l’IPC de l’octubre s’ha situat per sota del nivell que va marcar fa vuit mesos, just abans que esclatés la guerra d’Ucraïna.

Pel que fa la inflació subjacent, que no té en compte els aliments no elaborats ni els productes energètics, es va mantenir en el 6,2%.

D’altra banda, els preus de consum van registrar una taxa mensual del 0,4% a l’octubre en comparació al setembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.