Una jove menorquina representarà les reserves de biosfera espanyoles al segon Fòrum de la Xarxa de Joves IberoMaB El Programa MaB de la UNESCO ha escollit l'Aina Olives, natural de Maó, per assistir a la trobada a Costa Rica entre l'1 i el 3 de novembre en qualitat de representant espanyola

El Fòrum de Joves de la Xarxa IberoMaB de la UNESCO, que engloba totes les reserves de biosfera d’Amèrica Llatina, el Carib, Espanya i Portugal, celebra la segona trobada entre els dies 1 i 3 de novembre a la Reserva de Biosfera Aigua i Pau, a Costa Rica. Com a la seva primera edició, acudeixen a aquest fòrum joves en representació de cada país membre per continuar configurant el treball de la xarxa i incloure així la joventut com a actor principal en la gestió de les reserves de biosfera. En aquesta trobada serà una menorquina la que representi la joventut de les reserves de biosfera espanyoles com a part de la comitiva del MaB Espanya.

El Programa Man and Biosphere de la UNESCO va anunciar fa unes setmanes que Aina Olives, de 27 anys i natural de Maó, havia estat seleccionada entre totes les candidatures per acudir a Costa Rica. L’elecció tancava així un procés de selecció anunciat a finals d’estiu per escollir un candidat entre totes les reserves de biosfera del país.

El segon fòrum, organitzat per la Secretaria del Programa MAB de la UNESCO en coordinació amb les oficines d’UNESCO a San José i Montevideo, el Comitè Nacional MAB de Costa Rica i la Reserva de Biosfera Aigua i Pau, seguirà l’Estratègia Operacional de la UNESCO sobre la Joventut, que té com a objectiu garantir que les dones i els homes joves participin en polítiques i programes que els afecten i generin accions per promoure la pau i el desenvolupament sostenible als seus països i comunitats.

Així, la representant espanyola participarà en sessions plenàries i grups de treball per abordar la Declaració dels Fòrums de Joves del MAB i d’IberoMAB, així com l’esborrany del Pla d’Acció de la Xarxa de Joves d’IberoMAB.

Aina Olives és Graduada en Administració i Direcció d’Empreses a la Universitat de Barcelona i està especialitzada en dret fiscal per la Universitat Oberta de Catalunya. Actualment, treballa com a Tècnica de gestió al Departament de Benestar Social del Consell Insular i cursa un màster en Economia Circular i Desenvolupament Sostenible de la Universitat Internacional de València. La seva formació és un dels motius que la UNESCO ha tingut en compte per a la seva selecció, però també haver crescut en un entorn vinculat a la ramaderia i l’agricultura, o el seu interès per la conservació mediambiental i les seves inquietuds per combinar les dues passions, l’economia i el medi ambient, en projectes de sostenibilitat.

El fòrum compta amb el suport financer de Reserva de Biosfera Aigua i Pau, la Fundació Abertis i l’Organisme Autònom de Parcs Nacionals del Ministeri per a la Transició Ecològica i el repte demogràfic del Govern d’Espanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.