Necessitat d’estudis en l’audiovisual  i inversió en la creació local principals conclusions del llibre Blanc de l’audiovisual La necessitat de tenir a Menorca uns estudis de grau mig o superior especialitzats en l’audiovisual que serveixin per proveir un sector en creixement i una major inversió en les produccions locals, principals conclusions del Llibre blanc.

Per garantir que el sector creix al ritme de les seves necessitats i no deixar de costat la creació pròpia per evitar convertir l’illa en un sector de serveis audiovisuals és necessària la formació de professionals i oferir oportunitats de tornar a aquells menorquins i menorquines que s’han format a fora de Menorca.

En aquest sentit, el document destaca també la necessitat d’inversió pública en la creació audiovisual local menorquina i la implicació del sector privat. Alega que hi ha prou creadors i creadores en l’audiovisual a l’illa,  així com propostes en les convocatòries públiques dels darrers anys, com per incrementar l’actual aportació  de la línia d’ajudes d’audiovisuals del consell insular de Menorca en preproducció i postproducció, actualment de 20.000 € anuals.

En la presentació també s’ha exposat el canvi de paradigma, amb la reactivació aquest 2022, de la Menorca Film Commission, encara per veure com aquesta repercutirà o influirà en la producció i creació audiovisual de Menorca. En aquest sentit, Cristian P.Coll, coordinador del Menorca Doc Fest i des FAR Cultural ha destacat que la creació cultural és immaterial i “el focus s’ha de posar en la creació artística”, no en la repercussió mediàtica, i ha afegit que “això ja arribarà si es confia en els creadors i creadores”.

Aquestes són alguns dels punts que es van debatre pel sector en el marc del debat organitzat per al Menorca doc Fest el passat 2021 i que ara es converteix en una publicació a l’abast de tothom i serveixi com a document de referència per analitzar les necessitats i evolució del sector a Menorca.

La publicació es podrà trobar gratuïtament en les activitats del Menorca Doc Fest fins a esgotar l’edició impresa en paper.  

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.