NNGG Menorca celebra que el Parlament reclami ampliar l’oferta educativa de la UIB a les seus de Menorca i Eïvissa a petició del Partit Popular Actualment, els graus que s’imparteixen a la seu de la UIB de Menorca no es poden cursar les mateixes assignatures optatives que a Mallorca.

NNGG de Balears celebra que el Parlament de les Illes Balears, a proposta del Partit Popular, hagi aprovat reclamar a la UIB ampliar l’oferta educativa d’optatives de les seus de Menorca i d’Eivissa i Formentera “per acabar amb el greuge discriminatori amb els alumnes que cursen els estudis a Mallorca”.

El president insular de l’organització juvenil, Xim Todo, ha mostrat la seva satisfacció perquè “és de justícia que tots els alumnes puguin accedir a les mateixes assignatures”. D’aquesta manera, “evitaríem que molts joves s’hagin de desplaçar a viure a Mallorca amb el sobrecost econòmic que això suposa” i “permetria que molts estudiants als que se’ls rebutja la beca tant del Consell Insular com del Govern Balear, es poguessin plantejar estudiar a Balears i poder aspirar a aquestes ajudes”.

D’altra banda, també s’ha duit endavant instar a la Universitat de les Illes Balears perquè incrementi la presencialitat dels docents en els graus que s’imparteixen a Menorca i Eïvissa ja que ara “els joves s’han de connectar per videoconferència” i a millorar les activitats complementàries, com ara cursos específics o xerrades, perquè siguin accessibles també des de Menorca, Eivissa i Formentera perquè “a dia d’avui hi ha un cert descontent per part dels alumnes a causa de la falta d’informació i accés a determinades activitats que es fan al campus de Mallorca”.

Així mateix, el Parlament ha acordat demanar a la UIB que hi hagi la possibilitat d’ubicar professorat permanent a cadascuna de les seus universitàries, per a així disposar d’una major relació entre el professorat i l’alumne”, ha conclòs Todo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.