We, Students!, el documental prohibit al seu país es podrà veure a Menorca El Menorca Doc Fest projectarà el documental We, Students! marcat per la prohibició al seu propi país per incitar a l’odi

El govern centreafricà va prohibit l’emissió en territori centreafricà, de la pel·lícula “We, students!” del jove cineasta centreafricà, Rafiki Fariala. Aquest llargmetratge rodat íntegrament a Bangui (República Centreafricana), on retrata la vida dels estudiants del campus universitari de la ciutat i les dificultats que s’enfronten, com ara la corrupció, l’assetjament sexual i la injustícia social es va convertir en un autèntic mirall per al govern, qui hi va identificar continguts que el perjudicaven.

El passat mes de maig, poc després que es fes l’estrena al mateix país en presència de la ministra d’Arts i Cultura, Jennifer Saraïva-Yanzeré, es va prohibir segons el suposat motiu que incitava a l’odi.

En aquest sentit, el documental també va generar un conflicte entre les autoritats centreafricanes i l’Alliance française, que produir la pel·lícula. Fins i tot, Fariala i el seu equip suposadament van patir amenaces després que la seva pel·lícula fos prohibida. Abans de la seva primera projecció a Bangui, “We Students” s’havia projectat a Itàlia, França i Alemanya. Projeccions que han merescut premis per al director, així com ara el premi a millor documental creatiu al festival de cinema de Mallorca MAJORDOCS 2022, col·laborador del Menorca Doc Fest. 

La pel·lícula es projectarà a la Sala Multuncional des Mercadal el dia 30 a les 19h, després de resoldre el premi Ullastre, protagonista del cap de setmana amb 12 projeccions de curtmetratges aquest divendres i dissabte a la mateixa sala.

El Menorca doc fest és possible amb el patrocina de la Fundació Foment de Turisme de Menorca, Institut d’Estudis Baleàrics, Consell Insular de Menorca junt amb entitats col·laboradores i marques comercials que recolzen premis i projectes concrets en el marc del festival. Els podeu consultar a la web oficial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.