Balears lidera les vendes del comerç minorista i l’ocupació en el sector per cinquè mes consecutiu Amb un creixement del 9,2% en les vendes i un augment de l'ocupació en el sector del 7,2%, Balears se situa de nou al capdavant de l'Estat en el sector comercio

Segons les dades publicades aquest dilluns per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), Balears és la comunitat autònoma que registra el major augment de venda del comerç minorista el mes de setembre, amb un augment del 9,2%. És el major augment a nivell estatal, l’índex del qual es situa en el 0,5%.

La comunitat també lidera la creació d’ocupació en el sector i registra el major índex de variació de l’ocupació en comerç minorista amb un augment del 7,2% respecte al mes de setembre de l’any passat. L’ocupació del comerç minorista augmenta en taxa anual en 16 comunitats autònomes, amb una variació mitjana a nivell estatal del 2,2% respecte al mateix mes de 2021.

Són uns resultats que la Direcció General de Comerç del Govern valora com «molt positius». «La recuperació està sent ferma al comerç minorista, tant en vendes com en ocupació, el que ens ha permès blindar tots aquests mesos els gairebé 70.000 llocs de feina que aporta el sector al conjunt de les Illes», ha assenyalat el director general Comerç, Miguel Piñol.

«La nostra aposta per un model de comerç de proximitat es tradueix en aquestes xifres. Continuarem el nostre pla de feina i d’inversions previstes per poder mitigar l’incertesa dels propers mesos i consolidar el creixement del sector amb més llocs de feina no estacionals de Balears», ha destacat el vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes.

El comerç al detall a les Illes Balears és el primer ocupador no estacional de la comunitat autònoma, i dona treball a més de 65.000 persones.

 

Baleària

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.