Actes 8 Març

Comencen les proves del nou sistema d’alertes a la població en cas d’emergència extraordinària o catàstrofe La població de la zona del Port d’Alcúdia, a Mallorca, rebrà aquest proper dimecres, a les 12.00 h, un missatge simulat al mòbil

Les Illes Balears provaran aquest proper dimecres, dia 2 de novembre, el nou sistema d’alertes a la població, conegut com a ES-Alert o 112 invers, que permet l’enviament generalitzat i immediat de notificacions emergents en cas d’emergència extraordinària o catàstrofe als telèfons mòbils que es trobin connectats a les xarxes de telefonia dins una àrea determinada.

La prova pilot, que es durà a terme a la zona del Port d’Alcúdia, a Mallorca, tindrà lloc a les 12.00 h del matí. Els usuaris de telèfons intel·ligents connectats a les antenes de telefonia mòbil situades en aquesta zona rebran una notificació d’alerta en els seus dispositius que es visualitzarà de manera similar a un missatge de text. La notificació anunciarà que es tracta d’una prova, ocuparà tota la pantalla i anirà acompanyada d’un xiulet i una vibració. Ateses les característiques de les emergències per a les quals s’emetran les alertes, el xiulet i la vibració es produiran, fins i tot, amb el telèfon silenciat, bloquejat o en situació de «No molesteu».

El text concret de l’avís serà aquest: «PROVA PROVA PROVA PROVA. Aquest és un missatge del nou sistema d’avisos d’emergència de la Direcció General d’Emergències i Interior a través de les xarxes de telefonia mòbil. Una vegada llegit el missatge, pitjau “Acceptar” per eliminar-lo de la pantalla. No és necessari fer cap altra acció. No telefoneu a l’112. PROVA PROVA PROVA PROVA».

Aquest projecte, impulsat per la Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l’Interior del Govern d’Espanya, pretén ser una realitat l’estiu de 2023. Les futures alertes identificaran clarament el tipus d’emergència, la zona concreta i les recomanacions a la població, així com l’òrgan que emet l’alerta. El sistema servirà per guanyar marge de reacció davant inundacions, incendis, explosions, fuites de gas, etc., si bé hi ha fenòmens que continuaran sent impredictibles, com seria el pas d’un cap de fibló o un terratrèmol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.