Actes 8 Març

Educació i sindicats signen un acord per als treballadors públics de neteja dels centres docents Aquest acord és fruit de les negociacions amb totes les parts i ha estat ratificat pel Comitè d’empresa de la Conselleria

El secretari general de la Conselleria d’Educació i Formació Professional, Tomeu Barceló, i els representants de totes les organitzacions sindicals del personal laboral del Comitè d’Educació varen signar el passat divendres, 28 d’octubre de 2022, un acord sobre les condicions dels treballadors públics de neteja als centres docents.

Aquest acord és fruit de les negociacions amb les organitzacions sindicals, la Direcció General de Funció Pública, el Servei de Prevenció de Riscs Laborals i la Conselleria d’Educació i Formació Professional. Posteriorment ha estat ratificat pel Comitè d’empresa de la Conselleria d’Educació i Formació Professional i pel Comitè de Seguretat i Salut.

El present document concreta les condicions del personal de neteja en referència a l’equipament i els espais mínims dels que han de poder garantir la qualitat del servei, així com la seguretat i salut dels treballadors.

La coexistència de serveis de neteja mitjançant contracte públic amb empreses especialitzades i de personal públic de neteja en el mateix centre fa més necessari que mai una clara definició sobre l’organització del servei de neteja als centres públics docents.

Un dels punts principals de l’acord és la definició de les ràtios de superfícies i freqüències de tasques que pertoquen als treballadors, tenint en compte la tipologia particular dels diferents espais. S’estableixen les següents ponderacions:

  1. Aules especials, tallers,  laboratoris, aules de cuina i restauració, banys i vestuaris: 160 m2 per hora.
  2. Altres espais interiors de l’edifici docent: 200 m2 per hora.
  3. Gimnasos: 400 m2 per hora.
  4. Patis, terrasses, aparcaments i zones exteriors: 800 m2 per hora

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.