Esperança Sans: “Estem elaborant una esmena per pujar l’ecotaxa en els mesos de més pressió turística”

La portaveu adjunta d’Unidas Podemos al Parlament, Esperança Sans, ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa que “des d’Unidas Podemos estem elaborant una esmena als pressupostos del 2023 per pujar l’ecotaxa durant els mesos que les Balears rep més pressió turística. la comunitat autònoma que més turistes rep de tot el país, considerem lògic que també sigui on més es col·labori amb el territori que es visita”.

“És un cost que no recau sobre els hotelers, sinó que assumeixen els turistes. No té sentit que s’anunciïn pujades de preu per part dels hotelers i els touroperadors i que part d’aquesta pujada no es destini a pal·liar l’empremta ecològica que la massificació turística suposa a les nostres illes”, ha explicat Esperança Sans, que ha afegit que “hem d’asseure’ns a negociar perquè entri en la tramitació dels pressupostos per al 2023”.

La portaveu adjunta també s’ha referit a l’aval del Govern del 20% del valor hipotecari per als habitatges de menys de 270.000 euros destinat a persones amb una renda de fins a 68.500 euros. “Considerem que la ciutadania que té ingressos inferiors s’ha de poder beneficiar d’aquest aval, ja que 65.000 euros és una capacitat de renda molt més elevada que la renda mitjana de la ciutadania de les Balears. Les polítiques d’habitatge s’han de destinar a les majories socials”.

ELECCIONS BRASIL

En relació amb la victòria de Lula Da Silva a les eleccions brasileres, Esperança Sans ha celebrat “la victòria de la democràcia” i ha explicat que “la ciutadania s’ha adonat del mal que fan les polítiques de la ultradreta per als més desafavorits, per a les persones del col·lectiu LGTBI, per a les dones, per a l’Amazones i la lluita contra el canvi climàtic, per a tot el país, i així s’ha pronunciat a les urnes”.

“El govern de la ultradreta del Brasil va ser un dels més reticents a aplicar mesures per frenar la pandèmia, i per això el Brasil va ser el segon país del món amb més morts acumulades per la COVID. Bolsonaro tampoc es va amagar mai de la seva posició negacionista del canvi climàtic, fet que va ocasionar la desforestació més gran que l’Amazones ha patit en els darrers 15 anys, posant en greu perill un dels pulmons més importants del planeta”, ha recordat Esperança. “Amb Lula s’obre el camí de l’esperança”, ha dit la portaveu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.