Carravalseca criança 2017 100% ull de Llebre amb 14 mesos de criança

Bep Al·lès/Ciutadella – Gràcies a Vinum Menorca aquesta setmana us recomanam un vi negre dels prestigiosos cellers Casa Primicia, ubicats a una de les capitals de La Rioja Alaves, que és La Guardia. Es tracta del Carravalseca criança 2017, un vi orgànic, amb poc filtratge i amb el segells d’agricultura ecològica tant europeu com el ENEEK. 100% ull de Llebre amb 14 mesos de criança en botes noves de roure francès i americà i la seva etiqueta ens recorda als gravats dels calendaris pagesos, el que aquí coneixem com a parenòstics.

Nota de tast

Aspecte: Color cirera molt intens. De capa alta, net i brillant.

Nas: Intens i de gran complexitat. Destaquen les notes de gerds i grosella negra, làctics com el iogurt i torrefactes com el cafè.

Boca:  Bona entrada. Voluminós, estructurat, tanins polits i final llarg. Records a fruita confitada i confitures de fruites vermelles

Maridatge

Com a bon vi de la DOQ Rioja, maridarà bé amb les carns, especialment amb les de vedella, anyell i aus, sense deixar de banda el porc i peixos com el bacallà. Ideal per a taules d’embotits, formatges, tapes i pintxos a més de plats de tardor elaborats amb bolets.

Filet de vaca vermella de Menorca, al restaurant Es Bruc Santandria. Foto: Bep Al·lès©

Ens anirà perfecte amb un llomillo de vedella a la brasa acompanyat d’uns pebres vermells de Lodosa o del Piquillo. Entrecot de vedella vermella de Menorca amb salsa de formatge vell o bé una mitjana de brau de raça vermella de Menorca al caliu amb carbó d’alzina o ullastre. També per a una panadera de vedella o un gulash de vedella.

Costelles de cabrit al caliu. Foto: Bep Al·lès©

Com a bon vi de terra d’anyells marida amb les cuixes i bracets de be al forn, com també amb les costelles d’anyell de llet a la brasa, sense deixar de banda una cuixa d’anyell farcida de barret de Sant Antoni o la nostra tradicional panadera de coll i pi de be. També les lleteroles (mollejas).

Conill al caliu, a casa. Foto: Bep Al·lès©

Li van els plats de caça com els tords a la menorquina, perdius amb col, cegues dins un cóc, guàtleres al caliu, a més de les carns de conill del camp tant en arròs, a la brasa o amb canons.

Estam davant un vi que ens anirà com l’anell al dit per acompanyar una porcella al forn, unes costelles de llom de porc negre al forn amb patates i tomàtiga, o una torrada de costelles de porc, sobrassada i botifarrons o un cóc amb esclata-sangs.

Cocotxas de bacallà al Pil Pil, restaurant Berton. Bilbao. Foto: Bep Al·lès@

Li van bé els plats de bacallà, des d’un llom o unes cocotxes al pil pil, passant per un bacallà amb pebres vermells, bacallà fregit o arrebossat, bacallà a la llauna o amb porros.

Els guanyadors del sorteig d’aquesta setmana han estat els propietaris del Forn de Can Bep, subscriptors del Setmanari El Iris des de l’obertura del forn i que també han rebut una botella d’oli de Morvedra Vell, el quart millor oli d’oliva ecològic del món.

Si voleu saber més d’aquest vi negre amb molta fruita, sedós i de bon beure, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella, on també en descobrireu bones alternatives i vins de diferents DO.

 

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca