El SITIBSA incorpora un paquet de noves utilitats al visor d’informació geogràfica per facilitar-ne la consulta Les funcionalitats simplifiquen l’experiència a les persones usuàries

 

El Servei d’Informació Territorial de les Illes Balears (SITIBSA) ha desenvolupat un paquet de noves utilitats al visor de la Infraestructura de Dades Espacials de les Illes Balears (IDEIB) que tenen com a objectiu principal millorar l’experiència de la ciutadania a l’hora de consultar la informació geogràfica disponible.

Així, entre les principals funcionalitats s’hi troba la simplificació per afegir una nova capa d’informació. Abans, s’havia d’obrir el llistat i seleccionar la que es volgués mostrar, però amb les millores el llistat ja estarà obert per defecte. Igualment, es podrà compartir o guardar el mapa amb les capes carregades a través d’un botó, facilitant-ne la consulta posterior.

Una altra de les novetats és la càrrega d’arxius externs en format de Llenguatge de Marcat Geogràfic (GML per les seves sigles en anglès), com poden ser els de la Direcció General de Cadastre. Igualment, s’ha millorat l’eina d’impressió d’imatges i a partir d’ara es podran descarregar georeferenciades per poder treballar amb elles des de Sistemes d’Informació Geogràfica.

Per facilitar la consulta dels diversos elements, s’ha canviat el seu nom assignat: fins el moment, sortia el nom assignat a les metadades i a partir d’ara se’ls ha dotat amb un àlies. També s’ha afegit una nova eina per fer zoom sobre una àrea rectangular.

Per últim, cal destacar que el visor de la IDEIB s’ha enllaçat amb el servei Google Street View, per la qual cosa es podrà consultar el punt seleccionat al mapa com si s’estigués al carrer i no només des de la vista satèl·lit com fins ara.

Cal recordar que el SITIBSA ha anat incorporant serveis per facilitar la consulta de dades i mapes a la ciutadania, com el servei de descàrregues o la visualització de dades obertes del Govern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.