Actes 8 Març

Presentació pública de les tres propostes de remodelació de s’Esplanada des Castell el proper dimecres Aquesta primera exposició es complementarà amb un matí participatiu (12 de novembre, d’11 a 13 h), durant el qual l’equip tècnic es posarà a disposició de la ciutadania per comentar les propostes al quiosc informatiu que s’ha muntat al centre de s’Esplanada

El pròxim 9 de novembre, tindrà lloc la presentació pública de les tres propostes de remodelació de la plaça de s’Esplanada que han sorgit del procés participatiu que l’Ajuntament ha posat en marxa per tal de millorar aquest cèntric espai des Castell.

L’acte tindrà lloc a la plaça del Mercat, a les 19 hores, i comptarà amb la participació de l’equip tècnic que ha dut a terme el procés, els quals explicaran les tres possibles línies d’actuació sobre la plaça, que la ciutadania podrà votar més endavant.

Aquesta primera exposició es complementarà amb un matí participatiu (12 de novembre, d’11 a 13 h), durant el qual l’equip tècnic es posarà a disposició de la ciutadania per comentar les propostes al quiosc informatiu que s’ha muntat al centre de s’Esplanada.

Diagnòstic

En l’anàlisi sobre la informació recollida durant el procés del diagnòstic, podem treure quatre conclusions sobre la relació de la ciutadania amb la plaça actual:

1. Hi ha una desconnexió entre l’ús de la plaça com a espai de trobada i la visió monumental del projecte de reurbanització del 2010.

2. A conseqüència de la primera, les característiques materials de l’execució de les successives reformes de la plaça l’han configurat com una plaça dura.

3. La plaça de s’Esplanada no s’ha adaptat a les condicions climatològiques des Castell.

4. La plaça es percep com un espai principalment infantil i ha perdut el caràcter intergeneracional.

Decàleg per a la remodelació

Sobre la base d’aquestes conclusions, des de l’equip tècnic s’ha redactat un decàleg que, una vegada validat en el taller propositiu, mitjançant modificacions i adaptacions dels assistents, s’ha convertit en la guia per al disseny de les propostes de remodelació de s’Esplanada.

En primer lloc, s’estableixen dues premisses que han de ser transversals a tots els dissenys:

1. Accessibilitat: cal mantenir l’accessibilitat de la plaça en les futures intervencions.

2. Sostenibilitat econòmica: totes les propostes han de ser econòmicament sostenibles per al municipi.

Sobre la base d’aquestes dues premisses transversals, es dissenyen 8 premisses per a donar resposta a les conclusions del diagnòstic:

3. S’Esplanada ha de trobar l’equilibri entre la història i els usos actuals.

4. S’Esplanada s’ha de refermar com a espai de trobada.

5. S’Esplanada ha de ser una plaça amable amb totes les persones i edats.

6. S’Esplanada ha de ser una plaça jugable: un espai de joc i reunió per als fillets i filletes del poble.

7. S’Esplanada ha de ser un espai sostenible i vivible, que tingui en compte les condicions climatològiques. Ara, quan fa sol no és un espai agradable.

8. S’Esplanada ha de guanyar espais de passeig amb ombra, perquè a l’estiu és un espai sufocant i no es pot travessar.

9. S’Esplanada ha d’integrar l’hostaleria a la plaça.

10. S’Esplanada ha de guanyar mobiliari urbà.

Votacions

Una vegada presentades en públic les tres propostes, s’obrirà un període de votació que permetrà escollir la proposta d’actuació final.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.