Torna la iniciativa ‘Menorca Vals’ per fomentar la compra en comerços locals i de proximitat La campanya d'enguany compta amb un pressupost total de 200.000 €

El Consell Insular de Menorca, a través del Departament d’Economia, torna a engegar la campanya ‘Menorca Vals’ per a l’impuls de la compra en comerços locals amb un pressupost total de 200.000 €. Aquesta nova edició ha estat possible gràcies a la bona acollida rebuda per part dels comerços i ciutadans.

A través d’aquesta iniciativa es pretén que la ciutadania es vegi incentivada a realitzar les seves compres de béns i serveis provinents d’establiments i negocis ubicats a Menorca mitjançant vals descompte, especialment ara que s’atraca el període de compres nadalenques. Cal recordar, que aquest projecte va néixer l’any passat per fer front la crisi social i econòmica generada per l’aplicació de mesures preventives per evitar la propagació de la Covid-19.

Cal esmentar que la primera convocatòria de 2022 que va tenir lloc a principis d’any va estar dotada amb 150.000 €, quantia que va permetre posar en circulació 15.000 vals. Si bé tots els vals varen ser adquirits en qüestió d’hores, només 9.029 varen ser utilitzats en compres, comptabilitzant-se una despesa pública de 90.290 €.

Per aquest motiu, a la segona campanya de Menorca Vals s’hi han afegit els 50.000 € romanents, provinents de l’anterior convocatòria. No obstant, per contrarestar el comportament estratègic d’aquells que acaparen vals sense consumir-los finalment, en aquesta ocasió els vals incorporen un termini de caducitat, el qual, un cop caigut, provoca la seva caducitat i els retorna automàticament a la borsa dels disponibles.

En total, es posaran a disposició de la ciutadania 20.000 vals per valor de 10 €. L’import màxim que podrà optar qualsevol ciutadà és de 100 €, i el valor dels vals utilitzats en cada operació ha de representar, com a màxim, un terç del preu del bé adquirit.

Els vals es poden adquirir a partir de demà a través de la plataforma https://menorcavals.cime.es/es i es podran bescanviar els vals en els establiments adherits a la campanya fins al 28 de febrer de 2023.

Per la seva banda, els establiments tindran fins el dia 17 de novembre per adherir-se a la campanya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.