Les mesures del Govern contra el turisme d’excessos redueixen els accidents greus a Magaluf en un 90 % i a Sant Antoni en un 87,5 %

Les mesures que ha pres el Govern de les Illes Balears per combatre el turisme d’excessos i potenciar la qualitat de l’oferta turística balear han fet que, entre el 2018 i el 2022, els accidents amb lesions greus patits per turistes a Magaluf s’hagin reduït en un 90 %, un 87,5 % en el cas de Sant Antoni de Portmany. Així ho ha explicat aquest dimarts la presidenta del Govern, Francina Armengol, en una roda de premsa durant la segona jornada de la fira World Travel Market de Londres, acompanyada del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

«L’estratègia està traçada», ha afirmat Francina Armengol, la qual ha reivindicat les mesures preses, perquè «redueixen l’oferta d’excessos, penalitzen qui continua per aquest camí que no volem i, sobretot, contribueixen a protegir els turistes i els residents»; per això, «insistirem en el nostre compromís amb la seguretat i en la lluita contra els excessos».

En aquest sentit, la presidenta del Govern ha recordat que es prendran noves mesures, com la recentment anunciada compra, per part de l’executiu, d’espais dedicats a l’oferta de pitjor qualitat per retirar-la del mercat i retornar l’espai a la convivència.

Francina Armengol també ha destacat l’estratègia del Govern per incrementar no només la qualitat de l’oferta, sinó també la qualitat ambiental i la circularitat dels establiments turístics de les Illes Balears i ha defensat la nova llei turística, que permetrà «convertir les nostres empreses turístiques, els nostres hotels, en acceleradors de la transició energètica, en precursors de mesures d’estalvi en consum de recursos com l’aigua i en impulsors de l’eficiència energètica i la reducció de contaminació i residus».

En els darrers set anys, les Illes Balears han passat de tenir 90.000 places turístiques de quatre i cinc estrelles a tenir-ne 160.000, amb una reducció de les places de categoria més baixa. La normativa contra el turisme d’excessos ha permès la interposició de 30 multes per cosificació de les dones, promoció del consum d’alcohol i party boats durant aquest estiu a Magaluf.

Previsions per a la temporada d’hivern

Negueruela ha destacat que les previsions per als mesos d’hivern són «molt positives, més enllà de la incertesa, la inflació i la caiguda de la lliura». De fet, s’han programat més places per a aquest hivern que per a l’hivern previ a la pandèmia, un fet que demostra, segons el conseller, que la recuperació és efectiva i que l’estratègia del Govern d’allargar la temporada turística està essent exitosa.

Les Illes Balears participen en la fira World Travel Market de Londres, que es durà a terme fins demà a la capital britànica i en què l’objectiu illenc és posicionar-se com a destinació sostenible, circular i centrada en la qualitat per damunt de la quantitat.

A l’estand balear hi ha representació dels quatre consells insulars i de diversos municipis de Mallorca.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca