Menorca destaca a la WTM l’experiència acumulada com a destinació sostenible al llarg dels 30 anys com a Reserva de Biosfera

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ha participat avui a l’acte dedicat a les Illes Balears en el marc de la fira World Travel Market (WTM) que se celebra a Londres. La presidenta del Consell Insular i de la FFTM, Susana Mora, ha presentat Menorca com a una destinació de turisme sostenible consolidada, gairebé 30 anys després de la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera.

Davant els mitjans de comunicació congregats a l’esdeveniment, Susana Mora ha insistit que la sostenibilitat és un element transversal a totes les polítiques que es desenvolupen a Menorca. “La sostenibilitat com a base de la nostra estratègia turística ens ha donat l’oportunitat de dissenyar nous productes turístics basats en el desenvolupament sostenible que ens permeten, no sols atreure a un viatger conscienciat i respectuós amb l’entorn i la cultura local, sinó també generar noves oportunitats de negoci pel sector desestacionalitzant l’activitat turística”, ha dit.

La presidenta ha destacat com aquests nous productes permeten gestionar de manera més eficient i sostenible els fluxos de persones que arriben a Menorca. El turisme d’observació d’estrelles, el turisme cultural i gastronòmic o les experiències Made in Menorca són els principals reclams per als visitants interessats a tenir experiències integradores amb l’entorn, juntament amb el turisme actiu que genera un interès creixent entre els visitants.

Susana Mora ha agraït la feina conjunta feta entre administració i sector privat per a mantenir l’alt grau de preservació de l’illa i compatibilitzar-lo amb el desenvolupament econòmic: ‘Al llarg d’aquestes tres dècades, el sector turístic de Menorca ha fet una aposta important per la sostenibilitat, adaptant les seves instal·lacions per a reduir el consum d’aigua o energia; emprant tècniques més respectuoses amb el medi ambient en l’elaboració dels seus productes; recorrent al producte local de km 0 en la seva oferta gastronòmica i oferint als seus clients experiències immersives i sostenibles”.

Reunió amb el secretari d’Estat de Turisme

Per altra banda, durant la segona jornada de la fira, la presidenta del Consell i la directora insular de Promoció Turística han mantingut una reunió amb el secretari d’Estat de Turisme, Fernando Valdés, i el delegat a la Oficina Espanyola de Turisme (OET) a Londres, Manuel Butler, a l’estand de Turespaña. En aquesta trobada, s’ha dialogat entorn a la posada en marxa d’iniciatives que tenguin com a focus la gestió turística sostenible de Menorca, matèria en la qual el Ministeri veu l’illa com un exemple. El secretari d’estat també ha volgut reconèixer l’esforç de Menorca  presentant diferents projectes de caràcter sostenible al Ministeri que han suposat la recepció d’uns 12 milions d’euros per a l’execució de diferents plans i que està a punt d’adjudicar-se un nou projecte dedicat a la millora de les urbanitzacions per un import d’un quatre milions d’euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca