Pau Sintes, viatja a Trondheim-Trondelag, Noruega, per representar l’illa a la prova final de la competició “European Young Chef Award”

El Jove Xef Menorquí 2022, Pau Sintes, viatja a Trondheim-Trondelag, Noruega, per representar l’illa a la prova final de la competició “European Young Chef Award”. Entre els dies 10 i 14 de novembre, 9 joves finalistes de diferents Regions Europees de Gastronomia es reuniran allà per presentar versions innovadores de receptes tradicionals de cada zona, que seran avaluades per un jurat internacional encarregat d’elegir el Jove Xef Europeu 2022.

A més de Sintes, la delegació de Menorca està formada pels seus mentors, Toni Tarragó i Silvia Anglada (del restaurant Es Tast de na Silvia), i el coordinador de Menorca Regió Europea de Gastronomia, Miguel Huesa. A part, també viatgen a Noruega alguns familiars del jove xef, i Jaume Gomila en representació de l’IGCAT (Institut Internacional de Gastronomia, Art, Cultura i Turisme), entitat organitzadora de la competició.

El menorquí fa mesos que es prepara per cuinar dues versions, una tradicional i una altra innovadora, d’un plat tradicional de l’illa. Es tracta de les albergínies plenes, una recepta molt arrelada que apareix escrita per primera vegada en el llibre del segle XVIII Art de la cuina, escrit per Fra Roger.

Aquesta és la sisena edició de l'”European Young Chef Award”, la competició anual organitzada per l’IGCAT que reuneix joves talents culinaris de les Regions Europees de Gastronomia, tant les que ja tenen la distinció com les candidates. A cada regió es fan proves prèvies per seleccionar el representant. En el cas de Menorca, va ser Pau Sintes, de 21 anys i graduat en Ciències Culinàries i Gastronòmiques a la Universitat de Barcelona, qui va guanyar el certamen local el passat mes de març. A Noruega, s’enfrontarà a joves xefs de l’Egeu Meridional (Grècia), Minho (Portugal), Els Alts de França, Coimbra (Portugal), Eslovènia, Jutlàndia Central (Dinamarca), Catalunya i Trondheim-Trondelag (Noruega), regió que comparteix amb Menorca el mandat de Regió Europea de Gastronomia 2022.

A Noruega es projectarà un vídeo de presentació de Pau Sintes i Menorca, mostrant la riquesa natural, així com els fruits de la terra i la mar. També es deixen entreveure alguns detalls de com es preparen les albergínies plenes. El vídeo es pot veure en el següent enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=Dr4WGhA_7W4

A més de la pròpia competició, el programa inclou una visita al restaurant Credo, amb una estrella Michelín i una estrella verda per la seva sostenibilitat, tast de productes locals i una recepció amb la ministra d’Agricultura i Alimentació de Noruega, Sandra Borch, entre altres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.