Oferta de contracte menor per a l’elaboració d’un diagnòstic de necessitats de les propietats incloses dins els components de Menorca Talaiòtica L’objectiu és promoure la participació real de propietaris i gestors de les propietats implicades en el bé, ja sigui en els nou components com a les zones buffer

El Departament de Cultura del CIM publica una oferta de contracte menor per a l’execució del projecte de diagnòstic per al contracte de custòdia i valorització del patrimoni històric inclòs dins els components de Menorca Talaiòtca. El pressupost serà com a màxim de 14.950 €, més el 21 % d’IVA. Les empreses o professionals interessats poden presentar la seva proposta fins 25 dies naturals a partir de la publicació al tauler d’anuncis, comptant el dia de publicació.

A fi de donar compliment a l’interès públic compartit entre l’administració i els particulars en defensa i preservació del patrimoni històric, es vol obtenir un diagnòstic de la realitat de les propietats incloses dins dels components de la candidatura. I amb aquest diagnòstic, la informació necessària que permeti articular les contraprestacions que els propietaris puguin rebre en relació a les obligacions i drets establerts per la llei de patrimoni històric, i ajudar a qualsevol agent privat que pretengui iniciar o consolidar una gestió cultural i/o científica d’un jaciment arqueològic inclòs dins algun dels components de la candidatura, per garantir la conservació, el manteniment i la posada en valor d’aquest, així com l’impuls de bones pràctiques en la seva gestió i difusió.

La proposta, enfocada en la consecució d’un diagnòstic de la situació de les propietats, al menys haurà de tenir el següent contingut:

1. Diagnòstic. Recollida d’informació de les necessitats de les propietats incloses dins els components de la declaració de Menorca com a patrimoni mundial, amb la finalitat d’obtenir-ne un diagnòstic de necessitats, punts febles i punts forts del bé de cara a la seva gestió.
2. Diagnòstic. Recollida d’informació sobre les necessitats de conservació i manteniment de la propietat quan al seu paisatge i entorn ambiental.

3. Aportar la fitxa registral de les propietats, per poder comprovar els límits i la titularitat.
4. Establir les condicions i prestacions de custodia a dur a terme dins cada propietat o be.

5. Preparar una proposta de sistema tècnic i jurídic per a la implementació del programa de custòdia i valorització del patrimoni històric, que inclourà la proposta d’actuacions a desenvolupar entre el CIM i cada propietat interessada, i els esborranys de documents amb els quals es formalitzarà aquesta relació i el seu contingut i objectius.
6. Número mínim de diagnòstics a elaborar és d’onze, d’entre els següents jaciments arqueològics: Cornia Nou, Torelló, Calescoves, Rafal Rubí, Torralba d’en Salort, So na Caçana, Torrellisar (poblat i naveta funerària), Ses Roques Llises i Comerma de Sa Garita, Talatí de Dalt, Torrellafuda, Torretrencada, Torreta de Tramuntana, poblat i naveta, Sant Agustí Vell, Binigaus Nou, Galliner de Madona, Santa Mónica (poblat talaiòtic), Binigaus Vell, turó fortificat, Binicodrell de Baix, sales hipòstiles, Son Mercer de Baix, Son Saura Vell (poblat), La Cova (Ciutadella) (poblat i naveta), Es Tudons, naveta i poblat i Son Vell.

Per a més informació sobre aquesta oferta, poden dirigir-se al Servei de Patrimoni històric del CIM: 971 36 07 93, simon.gornes@cime.es

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.