Von der Leyen alerta davant l’Eurocambra de les dificultats que tindrà la UE per assegurar les reserves de gas el 2023 La dirigent menciona la recuperació de l'economia xinesa i els talls per part de Rússia com les principals amenaces

ACN Brussel·les – La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha alertat al Parlament Europeu que la Unió Europea tindrà moltes més dificultats l’any vinent per mantenir les reserves de gas per sobre el 90% abans de l’hivern. En una compareixença davant el ple de l’Eurocambra celebrat aquest dimecres a Brussel·les, la dirigent alemanya ha mencionat la recuperació de la Xina –que després de la seva política de covid zero reactivarà les compres de gas- i els possibles talls de subministrament per part de Rússia com les principals amenaces. “Ens enfrontem a un risc considerable a finals de l’estiu del 2023; […] per això és important preparar-nos per al futur”, ha subratllat.

Malgrat l’avís, Von der Leyen també ha agraït l’esforç de tots els països de la UE per assolir les reserves fixades per la Comissió aquest any –de com a mínim el 80% abans de l’1 de novembre- i ha destacat que l’estratègia de Putin d’utilitzar l’energia com a arma de xantatge “ha fallat”. “Estem totalment preparats per aquest hivern i crec que podem estar molt orgullosos”, ha apuntat.

 

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca