Menorca Talaiòtica - Unesco

El govern espanyol demana un tercer desemborsament del Pla de Recuperació de 6.000 MEUR Montero assegura que Espanya és el "país més avançat" en l'execució dels fons

ACN Barcelona – El govern espanyol ha sol·licitat formalment el tercer desemborsament del Mecanisme de Recuperació i Resiliència per valor de 6.000 milions d’euros condicionats al compliments de 29 fites i objectius als quals ja s’ha donat compliment al llarg del primer semestre del 2022, segons ha informat aquest dissabte l’executiu en un comunicat. Amb aquesta sol·licitud, Espanya s’ha convertit en el primer estat membre en sol·licitar el tercer desemborsament del pla de recuperació. En aquest sentit, la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha celebrat que el govern espanyol s’ha convertit en el “país més avançat” en l’execució dels fons i ha aplaudit la “col·laboració amb totes les administracions”.

Alguns dels compromisos que havia de complir l’Estat són la reforma de la Llei concursal, que preveu un mecanisme de segona oportunitat i introdueix un procediment especial dirigit a micropimes que redueix la seva duració i cost i que es tramitarà exclusivament per mitjans electrònics.

En l’àmbit educatiu, un altre dels compromisos ha estat l’entrada en vigor de la Llei relativa al sistema integral d’FP amb l’objectiu de de regular un règim de formació i acompanyament professionals i per respondre a les competències demandades per les noves necessitats productives i sectorials.

Pel que fa la pensions i la Seguretat Social, el govern explica que s’han produït avançaments Molt importants” com la reforma en el sistema de cotització de la Seguretat Social dels treballadors autònoms. A ´s, també subratlla l’entrada en vigor de la Llei de mesures de Prevenció i lluita contra el frau fiscal i que equipara l’Estat amb els països de l’entorn. En concret, s’inclouen eines per combatre nous tipus de frau associats a les noves tecnologies.

Al tres compromisos han estat l’avançament en projectes d’I+D+i en el sector de l’automoció per afavorir la transició elèctrica, el finançament de projectes per al foment de la sostenibilitat i la competitivitat en l’agricultura i la ramaderia i inversions en el sector pesquer; el reforç en la lluita contra els incendis forestal i una millora de l’accés a l’IMV, entre d’altres.

Els 6.000 milions d’euros sol·licitats se sumarien als 31.036 milions d’euros  ja rebuts, dels quals 9.036 milions d’euros es van rebre com a prefinançament i 22.000 MEUR més corresponents als dos primers desemborsaments

La sol·licitud oficialitzada aquest dissabte suposa que Espanya se situï com el país “més avançat” en el desplegament els fons.

Un mes més per a l’avaluació dels objectius i compromisos

Per la seva banda, fonts del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital han explicat que l’Estat ha acordat amb la Comissió Europea estendre el termini d’avaluació d’objectius i compromisos de la tercera sol·licitud un mes –i per tant seran tres- ja que els treballs coincidiran amb les festes de Nadal. L’executiu comunitari també ha pres la mateixa decisió amb Itàlia, Xipre, Romania i Bulgària.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.