Directors de localització i producció visiten els escenaris que ofereix Menorca com a plató de rodatge La Menorca Film Commission promociona els diferents entorns naturals, històrics i arquitectònics

Una dotzena de professionals del sector audiovisual visita aquests dies Menorca per a conèixer les possibilitats que ofereix l’illa com a plató de rodatge. Invitats per la Menorca Film Commission, en el grup hi ha directors de localització i producció de tota Espanya que han treballat, entre altres projectes, en aclamats productes de ficció nacionals i internacionals com ara Juego de tronos, Las crónicas de Narnia, Han Solo: una historia de Star Wars, Amar es para siempre, Black Mirror, Cuéntame cómo pasó, The Crown, Tres metros sobre el cielo, 30 Monedas o Mother father son.  Este fam trip està vinculat a l’organització del Menorca Film Market, el primer fòrum d’exposició de projectes audiovisuals que se celebra entre els dies 14 i 16 de novembre en Maó.

Durant dos dies, aquest grup de professionals de la ficció audiovisual estan coneixent diferents entorns naturals, arquitectònics, arqueològics i culturals de Menorca. L’objectiu del viatge és promocionar les múltiples i variades possibilitats que ofereix l’illa per al rodatge d’anuncis, pel·lícules o sèries de televisió.

Aquest viatge de familiarització va començar ahir, dilluns 14 de novembre, amb un passeig pel nucli antic de Maó. Des d’allà, el grup es va desplaçar fins a Cales Fonts (Es Castell) per a prendre un vaixell cap a l’illa del Llatzeret, on van conèixer els diferents espais que conformen aquest singular conjunt arquitectònic. La ruta va continuar per la costa nord de l’illa, amb aturada en Fornells i Cavalleria, tant la platja i el far com el port de Sanitja. Al capvespre, el grup va tenir l’oportunitat de veure l’antiga base militar americana de S’Enclusa (Ferreries), així com la pedrera de marès Líthica, dos dels entorns més particulars que hi ha a Menorca. Després d’un passeig pel centre històric i el port de Ciutadella, la comitiva va tornar cap a Maó per a assistir a la inauguració del Menorca Film Market.

La darrera jornada d’aquest fam trip inclou al llarg d’aquest matí una visita a la Fortalesa de La Mola, l’antiga fortificació militar que ofereix escenaris únics per al rodatge de projectes de ficció. La Menorca Talaiòtica també forma part de la ruta de possibles localitzacions, concretament el poblat talaiòtic de Torralba d’en Salort, un dels més importants de l’illa. L’estada en Menorca dels professionals finalitza avui amb una breu visita a la finca Torralbenc i a les platges d’Es Canutells i Binibeca.

Els integrants del fam trip, freelance i representants d’empreses com a Morena Films, Buendía, A Film Location o Palma Pictures, han rebut un dossier en el qual s’expliquen les característiques i ubicació de les localitzacions visitades, la titularitat (pública o privada) d’aquests entorns o els serveis disponibles (aigua, llum, aparcament, etc.). Aquest viatge respon als objectius de la Menorca Film Commission (MFC) de donar a conèixer l’illa com a escenari per al rodatge de tota mena de productes audiovisuals. La MFC és un servei públic gratuït que actua com a intermediari davant les administracions o els titulars que gestionen aquests espais, per a facilitar els tramets que impliquen els rodatges. A més d’impulsar la imatge exterior de Menorca, la Menorca Film Commission treballa per a fomentar esdeveniments relacionats amb el cinema, principalment fora de la temporada alta. La varietat de paisatges concentrats en un mateix territori, a escassa distancia uns dels altres; el clima suau i la quantitat d’hores de llum, així com l’oferta d’empreses del sector, són alguns dels atractius amb els quals la Menorca Film Commission promociona Menorca com a set de rodatge.

 

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca