Actes 8 Març

Recordant Joan F. López Casasnovas aquest dissabte a Palma L’intel·lectual menorquí, traspassat enguany, rebrà un calurós homenatge per part de multitud d’entitats socials i polítiques

Redacció/Mallorca – Un grup d’amics de Mallorca han organitzat un acte en record i homenatge a Joan López Casasnovas, menorquí compromès amb la memòria democràtica i la justícia social, què tendrà lloc el dissabte 19 de novembre, a les 12.00 hores, a Can Alcover – Espai de Cultura (carrer de Sant Alonso, 24, Palma). Casasnovas va ser una persona que, a més de fomentar una militància plural d’esquerres, va fomentar la recuperació de la memòria democràtica. Un referent per a tot el progressisme a les Balears.

‘Recordant Joan F. López Casasnovas’ és el nom que reb l’acte en record de l’activista, escriptor, poeta, filòleg, exparlamentari, i, sobretot, referent per l’esquerra de les Balears. Hi ha una vintena d’organitzacions i partits polítics adherids com Obra Cultural Balear, Fundacions Darder Mascaró, Col·lectiu Aurora Picornell, Grup Blanquerna, Jubilats per Mallorca, Amics Casa del Poble, Assemblea Sobiranista de Mallorca, Memòria de Mallorca, CCOO Illes Balears, STEI-i, CGT Balears, UOB, GOB, Terraferida, MÉS per Mallorca, Esquerra Unida, CUP Mallorca, El Pi, Podem i el PSIB. A l’acte hi intervendran Antonio Casero, Nekane Domblás, Damià Pons i Rafel Ribó, i presentarà l’acte Rafael Borràs.

“La mort sobtada i inesperada de Joan F. López Casasnovas ens ha omplert de dolor i ens ha deixat sense paraules. Només les necessàries per afegir-nos a l’homenatge i reconeixements més que merescuts que rebrà per una vida dedicada al proïsme, amb una idea clara de defensa de la llibertat, la democràcia plena, la justícia, la cultura com a eina de transformació social, amb l’amor al país que esdevé pàtria”, va dedicar Esquerra de Menorca a Casasnovas el dia de la seva mort. Aquest intel·lectual menorquí ens va deixar, el passat mes de juliol, als 69 anys a causa d’un càncer que ja es trobava en estat avançat i que va acabar sent fulminant.

Joan F. López Casasnovas
Foto: Llucia Palliser

Nascut a Ciutadella el 1952, va ser un dels més destacats polítics d’esquerres, defensor de polítiques progressistes i insularistes, arribant a esdevenir un referent per a la societat menorquina i balear, les quals li dedicaran una emotiva jornada de record el proper dissabte.

Finalment, des de l’orgamtzació només queda convidar tota la ciutadania a assistir i participar de l’acte que tendrà lloc el proper dissabte, 19 de novembre, a les 12.00 hores, a Can Alcover (Palma).

Referent per a l’esquerra illenca

Escriptor, poeta, intel·lectual, mestre de professors i activista polític d’esquerres que compaginava ambdues passions: la cultura i la política. L’any 1979, va ser elegit conseller en les primeres eleccions del Consell de Menorca, en representació del Partit Comunista Espanyol (PCE)  i més endavant passà a la coalició Entesa de l’Esquerra de Menorca, formada per PSM i Esquerra Unida de Menorca. En aquesta època, i fins al 92, també va ser conseller de Cultura i Educació i va ser diputat del Parlament de les Illes Balears on se’l recorda com un dels millors oradors.

One Comment on “Recordant Joan F. López Casasnovas aquest dissabte a Palma L’intel·lectual menorquí, traspassat enguany, rebrà un calurós homenatge per part de multitud d’entitats socials i polítiques

  1. Pienso que ha habido un error que se tendría que corregir para no confundir a los lectores . Este acto se ha organizado entre los amigos de Joan López en Mallorca, no tiene ninguna relación con las organizaciones políticas. Lo que si hay que agradecer es la adhesión de colectivos culturales, sociales y políticos a este acto.
    Joan López nunca estuvo afiliado a ningún partido desde 1981, ni PSOE u otro . Participó como independiente en agrupaciones electorales y en la EEM.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.