L’Ajuntament es reuneix amb la sindicatura de greuges i posa en relleu la seva existència per defensar els drets dels ciutadans Ahir, 14 de novembre, es va fer una trobada entre la Síndica de Greuges, Pepa Gil, i els portaveus de l’Ajuntament de Ciutadella.

Ahir es van reunir els portaveus de l’Ajuntament de Ciutadella amb la senyora Pepa Gil, única síndica en actiu a la Sindicatura de Greuges.

La trobada va servir per poder explicar la funció d’aquest ens públic i fer-los coneixedors de la seva dinàmica de treball. En aquest sentit, va posar en comú amb tots els portaveus de l’Ajuntament, la necessitat d’aquesta figura de la Sindicatura de Greuges en l’àmbit autonòmic.

La sindicatura de greuges treballa per garantir els interessos i les gestions de la ciutadania. També anomenada defensora del poble o de la ciutadania, va ser creada pel Consell Insular de Menorca i està formada per tres membres, elegits pel Ple del Consell i que exerceixen el càrrec de manera altruista. Tot i la seva relació amb la institució insular, la Sindicatura és un ens totalment independent del Consell Insular.

Entre les seves funcions, la Sindicatura pot intervenir en gairebé tots els assumptes i temes que afecten la vida diària dels ciutadans i que tenen a veure amb els serveis que depenen del Consell Insular i els ajuntaments: serveis socials, urbanisme, turisme, cultura, activitat econòmica, etc.

També assessora i orienta els ciutadans davant de qualsevol problema que tengui amb el Consell Insular i els ajuntaments adherits. Actuar d’ofici, és a dir, per iniciativa pròpia, quan considera que és necessària una intervenció en defensa dels drets dels menorquins.

Els ciutadans poden presentar una queixa mitjançant un escrit firmat en què constin les dades d’identificació de la persona interessada i els documents que puguin servir per aclarir el cas i presentar-ho per registre d’entrada, per correu electrònic: sindicatu-ra.greuges@cime.es o emplenar el formulari que trobaran al web www.sindicaturadegreuges.cime.es

L’actuació de la Sindicatura de Greuges de Menorca és sempre personal, directa, reservada i gratuïta. Igualment, garanteix la confidencialitat del contingut de totes les queixes. Per a qualsevol dubte es pot telefonar al 971 356 050 ext. 2282.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.