Menorca Talaiòtica - Unesco

Ajuntament, Costes i empresa constructora signen l’inici de les obres de recuperació dels molls d’Alcaufar

L’Ajuntament de Sant Lluís, la Demarcació de Costes i l’empresa adjudicatària han signat aquest matí l’acta de replantejament de les obres de restauració dels molls, rampes i varadors de Cala Alcaufar. Aquesta firma implica que ja es pot iniciar una intervenció que ha de permetre recuperar aquestes instal·lacions tradicionals, recuperar la seva estètica original i millorar la seguretat.

Les obres es realitzaran a 13 molls que actualment tenen llargades d’entre 3,80 i 10,5 metres. La rehabilitació que es proposa permetrà regularitzar geomètricament els molls emprant tècniques constructives que imitin o simulin el seu acabat actual, en base a pedres de la zona, i eliminant la cobertura de formigó que hi ha actualment a alguns dels molls.

Per a poder executar aquestes obres, recuperar els molls i mantenir-los en un estat òptim de conservació i en línia amb la seva estètica tradicional, l’Ajuntament de Sant Lluís va sol·licitar a la Demarcació de Costes de les Illes Balears la concessió d’aquestes instal·lacions, que ocupen uns 180 metres quadrats, concessió que li fou concedida el mes d’octubre de 2021.

L’obra serà executada per l’empresa M.Polo, SL, i està previst que pugui estar enllestida a finals del mes de gener de 2023. El pressupost d’adjudicació és de 96.558,13 euros (IVA inclòs).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.