El Consell Insular de Menorca a les Jornades sobre Lideratge Municipal amb l’Agenda 2030 de Barcelona Les administracions locals defensen el seu paper clau davant els reptes social, econòmic i climàtic

 

Aquesta setmana s’han desenvolupat a Barcelona les Jornades sobre Lideratge Municipal amb l’Agenda 2030 organitzades per la FEMP (Federació Espanyola de Municipis i Províncies) amb col·laboració de la Diputació de Barcelona i de la Secretaria d’Estat per a l’Agenda 2030, amb l’assistència  – entre més de 200 responsables locals de tot l’Estat – de Cristina Gómez,  consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell de Menorca i Carol Marquès, batlessa de Sant Lluís.  A la trobada on ha participat Gabriel Castañares Hernández, director general de Polítiques Palanca per el Compliment de l’Agenda 2030, els ponents han destacat el paper clau de les administracions locals, com ajuntaments i Consell, a més de la ciutadania dels pobles i ciutats per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que marca l’Agenda 2030 en l’àmbit internacional i segueix també l’Agenda Urbana Menorca en l’àmbit insular.

Un dels principals objectius d’aquestes jornades celebrades a l’Escola Industrial de la ciutat comtal ha estat compartir experiències dels Governs Locals per a aconseguir millors resultats en la implementació de l’Agenda 2030 en els municipis, territoris insulars i províncies. La consellera Cristina Gómez destaca, a més del paper clau que desenvolupen les administracions locals per afrontar els canvis necessaris, la importància “d’evitar una doble velocitat entre diferents municipis” que generi una bretxa territorial entre les grans ciutats amb més recursos i els pobles petits o els territoris més allunyats o perifèrics, com els insulars. A més recorda la bretxa de gènere, com l’altra bretxa existent a les nostres comunitats.

Gómez també apunta altres idees compartides a les Jornades com la constatació de que les administracions locals són les més properes a la ciutadania però és necessari fer una cessió de poders en el disseny de la governança així com caminar cap a una institucionalització de la participació ciutadana a les administracions i cercar que la gestió pública sigui eficaç. Tanmateix destaca que per complir l’Agenda 2030 que cerca societats més equitatives, segures, sostenibles i inclusives, són imprescindibles uns serveis publics de qualitat i perdurables en el temps i unes polítiques inclusives, que generen canvis reals als barris i ciutats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca